Danske OL- og PL-atleter udtrykker stor glæde og taknemmelighed for den økonomiske håndsrækning på i alt 40 mio. kr., som Salling Fondene, KIRKBI og Regeringen i dag har givet til forberedelser frem mod OL og PL, der på grund af Corona-krisen er udskudt til 2021.

22. april 2020

Udsættelsen af OL og PL fra 2020 til 2021 har skabt stor usikkerhed blandt de danske atleter. Et af de helt store usikkerhedsmomenter har været, om det ville være muligt at sikre den nødvendige økonomi til at kunne fortsætte optimale forberedelser et helt år mere. Den økonomiske håndsrækning fra Salling Fondene, KIRKBI og Regeringen er derfor en rigtig god nyhed for de danske OL- og PL-atleter, lyder det fra en række atleter.

Sverri Nielsen, roning: Økonomi har bekymret

”Min egen og forbundets økonomi er noget af det, der har bekymret mig allermest, siden OL blev udsat. Hvis ikke privatøkonomien er i orden, kan jeg ikke satse 100 procent på roning, og forbundets økonomi er afgørende for, at vores træningsforhold, træningslejre og så videre er på højeste niveau. Så det er en rigtig god nyhed, vi har fået i dag,” siger Sverri Nielsen.

Anne-Marie Rindom, sejlsport: TAK!

Også hos den danske OL-bronzevinder i sejlsport fra Rio i 2016, Anne-Marie Rindom, er der stor glæde og taknemmelighed at spore.

”Jeg er meget taknemmelig for, at Salling Fondene, KIRKBI og regeringen med det her økonomiske rygstød giver os atleter ro til at udføre den plan, som vi har lagt. Udsættelsen af OL skabte en masse usikkerhed - ikke mindst omkring hvordan privatøkonomien skulle hænge sammen. Jeg er afhængig af støtte fra Team Danmark for at kunne forberede mig optimalt og klare mig godt. At jeg klarer mig godt smitter også af på de unge sejlere, jeg træner sammen med, som står foran en kampagne frem mod OL i Paris i 2024,” siger Anne-Marie Rindom.

Tobias Bjerg, svømning: Set- up bag mig er afgørende

”Det betyder rigtig meget, at der er et økonomisk grundlag på plads, så vi det kommende år kan træne på samme niveau som op til 2020. Det gælder blandt andet i forhold til at have de rigtige mennesker omkring dig. Det er trænere, ledere og eksperter, der kan hjælpe os på vej mod det, vi gerne vil opnå. De udgør en tryg base, som man også kan falde tilbage på, når tingene er svære. Jeg har frygtet, at vi ikke ville få samme muligheder det kommende år på grund af de økonomiske vanskeligheder, så jeg er virkelig glad for opbakningen.”

Lisa Gjessing, taekwondo: Kæmpe rygstød

“Jeg har haft overvejelser, om det familiemæssigt og økonomisk kunne hænge sammen at træne op til PL endnu et år. Det er afgørende for min families hverdag, at der er økonomisk opbakning, hvis det skal hænge sammen at bruge så meget tid på træning. Samtidig er jeg lettet over, at der også det kommende år vil være økonomi til et professionelt set up bag mig med min træner og Team Danmarks eksperter. Jeg er simpelthen så taknemmelig over opbakningen, og den giver mig et kæmpe rygstød frem mod PL i 2021.”

Cathrine Dufour: Du bliver ikke verdens bedste alene

”Jeg har været ret bekymret, for jeg har haft en fantastisk forberedelse frem mod 2020, og mine to heste er i deres livs form. Så jeg har været meget usikker på, hvordan jeg kunne holde det ved lige. Begge mine heste ligger i top 10 på verdensranglisten som henholdsvis nummer fem og syv. Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi jeg har fået støtte til at intensivere min træning sammen med min træner. Derfor har støtten været altafgørende. Jeg har bl.a. haft mulighed for at ride nok stævner, og det er dyrt i ridesporten at deltage i de store stævner.

Jeg tror, at alle atleter kan nikke genkendende til, at det er afgørende, at der er økonomi til at have et professionelt set up bag sig. Man kan ikke komme helt op i verdenstoppen alene, og det er fantastisk, at der nu er mulighed for at køre videre ud af samme spor frem mod 2021.”

Fakta: 40 mio. kr. til dansk eliteidræt

Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund har offentliggjort en økonomisk håndsrækning til dansk eliteidræt og forberedelserne til OL og PL på i alt 40 mio. kr.

Salling Fondene ønsker at fortsætte deres støtte med yderligere 15 mio. kr. til Team Danmark, mens KIRKBI donerer 10 mio. kr. til Danmarks Idrætsforbund til forberedelse af OL og PL.

Derudover har regeringen givet en særbevilling på 15 mio. kr. til at dække de ekstraordinære omkostninger, der er forbundet ved at udskyde OL og PL til 2021.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • Håndsrækning på 40 millioner giver danske atleter nyt håb

    Salling Fondene, KIRKBI og regeringen går sammen om at støtte dansk eliteidræt økonomisk. I alt modtager Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund 40 millioner kr., som skal hjælpe danske atleter endnu et år frem mod OL og PL, der er udskudt til 2021.

Tilmeld dig vores nyhedsmail