Fra 30. november til 15. december spiller de danske håndboldkvinder VM i Japan. En stærk holdindsats skal sikre Danmark succes ved VM, hvor målsætningen er en placering i top-7, som giver adgang til den afgørende OL-kvalifikationsturnering til marts.

29. november 2019

Så går det endelig løs. Lørdag fløjtes VM i gang for kvindelandsholdet i håndbold på den anden side af jorden i Japan. Målet er at sikre en billet til OL-kvalifikationsturneringen, der spilles til marts, hvilket kræver en placering blandt de syv bedste.

Team Danmark arbejder tæt sammen med landstræner Klavs Bruun Jørgensen og DHF’s stab for at optimere hele vejen rundt om det danske kvindelandshold. Et arbejde der sigter mod, at holdet skal stå skarpt til VM, og som samtidig handler om at udvikle dansk kvindehåndbold på den lange bane.

Kultur, roller og adfærd

Når man samler et landshold til en stor slutrunde som et VM, skal der være klarhed over, hvem der gør hvad både på og uden for banen. Derfor arbejder håndboldkvinderne sammen med Team Danmarks sportspsykologiske konsulent, Anders Flemming Bendixen, med at udvikle kultur, roller og adfærd, som kan være med til at øge sandsynligheden for de gode præstationer.

”Hvad er det, vi gerne vil stå for, og hvordan vil vi gerne agere, når vi er på banen sammen og skal præstere sammen? Det skal kendetegne os som landshold, at vi har nogle fælles værdier og en måde at være på og agere på i bestemte situationer.”
Anders Flemming Bendixen Sportspsykologisk konsulent

Hvis du vil høre mere om, hvordan håndboldkvinderne arbejder med kultur, roller og adfærd, så se interview med Team Danmarks sportspsykologiske konsulent, Anders Flemming Bendixen, herunder.

default-thumbnail

Kultur, roller og adfærd på kvindelandsholdet i håndbold

Se interview med Team Danmarks sportspsykologiske konsulent, Anders Flemming Bendixen, der samarbejder med Dansk Håndbold Forbund.

Data og analyse som forberedelse

Team Danmarks præstationsanalytiker, Christian Kejser, samarbejder med Dansk Håndbold Forbunds præstationsanalytiker, Benjamin Jensen, om at levere data og analyse, som trænerteamet kan bruge til at udvikle holdet, og når de forbereder sig på de kommende VM-modstandere.

”Op til og under VM ”scouter” vi relevante modstandere både i gruppespillet og potentielle mellemrunde- og knock-out kampe. På den baggrund leverer vi materiale til forberedelse op til de enkelte kampe, og vi leverer data og rapporter på de danske kampe til brug i evalueringssammenhæng,” siger Christian Kejser, der er præstationsanalytiker i Team Danmark.

I rapporterne fra præstationsanalytikerne får trænerne blandt andet data vedrørende, hvilke spilåbninger der har været effektive, hvordan holdet præsterer i henholdsvis undertal og overtal, og hvilke forsvarskonstellationer der fungerer bedst ud fra bestemte parametre.

Efter slutrunden vil der blive udarbejdet en evalueringsrapport på baggrund af de indsamlede data og analyser, som kan bruges i det videre arbejde med at optimere omkring kvindelandsholdet frem mod kommende slutrunder.

Fakta

VM i kvindehåndbold afvikles i Kumamoto i Japan fra 30. november til 15. december.

Ved VM spilles der ud over medaljer også om OL-kvalifikation. Verdensmesteren kvalificerer sig direkte til OL i Tokyo, mens nr. 2 – 7 kvalificerer sig til OL-kvalifikationsturneringen, som afvikles 19. – 23. marts 2020. I OL-kvalifikationsturneringen deltager i alt 12 nationer fordelt i tre puljer med fire deltagere i hver. De to bedste fra hver pulje kvalificerer sig til OL. Skulle Danmark placere sig dårligere end 7. pladsen ved VM, kan Danmarks 8. plads ved EM i 2018 blive afgørende. Det forudsætter, at fem foran placerede nationer fra EM i 2018 placeres mellem de syv bedste ved VM. Japan, Frankrig, Sydkorea, Angola og Brasilien er allerede kvalificeret til OL.

 

Danmarks VM-program:

Indledende runde

30. november kl. 20.30: Danmark-Australien (DR)
1. december kl. 20.30: Sydkorea-Danmark (TV 2)
3. december kl. 20.30: Danmark-Tyskland (DR)
4. december kl. 20.30: Danmark-Brasilien (TV 2)
6. december kl. 20.30: Frankrig-Danmark (DR)

Evt. mellemrunde
8. december
9. december
11. december

Evt. finaleweekend
13. december (semifinaler)
15. december (bronzekamp/finale)

Tilmeld dig vores nyhedsmail