Team Danmark og Salling Group uddeler i år en helt ny trænerpris ved DR’s sportsgalla den 4. januar i Jyske Bank Boxen. De nominerede er håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen, banelandstræner i cykling Casper Jørgensen og Laser Radial-landstræner Piotr Wojewski.

27. november 2019

Der skal uddeles en ny pris, når dansk elite- og breddeidræt traditionen tro hyldes ved et storslået gallashow i Jyske Bank Boxen. Team Danmark og Salling Group er gået sammen om at uddele en trænerpris for at hylde de personer, der står bag de danske atleter og dermed har en stor andel i de flotte præstationer, der bliver leveret på tværs af sportsgrene. 2019 har været et år, hvor de danske trænere endnu en gang har præsteret i verdensklasse.

De nominerede trænere står alle bag nogle af de største sportspræstationer i det forgangne år. Nikolaj Jacobsen og håndboldherrerne startede året ud med for første gang nogensinde at vinde VM-guld foran hele Danmark, mens banelandsholdet på herresiden i 2019 har vundet en sølv- og en bronzemedalje ved VM samt to guld- og en sølvmedalje ved EM. Samtidig har Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom markeret sig som den altdominerende profil i Radial-klassen med både VM- og EM-guld samt kåringen som World Sailor of the Year.

Vi glæder os rigtig meget til at uddele trænerprisen ved sportsgallaen. Det er vigtigt for os at hylde de personer, der står bag atleterne, og her er trænerne helt centrale at fremhæve. Komitéen har været på hårdt arbejde, for vi har mange dygtige trænere i dansk elitesport, og det er et stærkt felt, der er nomineret. Alle tre trænere står bag store præstationer, hvor de har vist kompetencer og lederskab i ren verdensklasse.
Lone Hansen, direktør i Team Danmark

Hun bakkes op af administrerende direktør hos Salling Group Per Bank, der også er imponeret over de tre trænere.

”Et stærkt trænerteam er en uundværlig del af enhver stor holdpræstation eller individuel triumf. Som Team Danmarks største kommercielle partner er vi i Salling Group stolte af at støtte de danske sportstalenter og de trænere, som er helt afgørende for dansk eliteidræts succes. Nikolaj, Casper og Piotr er fremragende eksempler på personer, der med passion, målrettethed og store menneskelige kvaliteter har hjulpet danske topatleter til en imponerende medaljehøst,” siger Per Bank, administrerende direktør i Salling Group.

Du kan se, hvem der løber med prisen direkte på DR lørdag den 4. januar klokken 20.00.

Fakta

Sportschefer i Team Danmark-støttede forbund, verdensklasse- og eliteatleter samt Team Danmark-medarbejdere har alle haft mulighed for at indstille kandidater til prisen. De tre nominerede og vinderen er herefter udpeget af en komité bestående af Team Danmarks formand Frank Jensen, direktør Lone Hansen og chef for sportslig udvikling Martin Elleberg Petersen, Salling Groups administrerende direktør Per Bank, DIF’s direktør Morten Mølholm og Henrik Them som atletrepræsentant fra aktivkomitéen.

Om de nominerede

Nikolaj Jacobsen, håndboldlandstræner

I 2019 vandt håndboldherrerne for første gang nogensinde VM-guld. En kæmpe bedrift med landstræner Nikolaj Jacobsen i spidsen for holdet på hjemmebane i Danmark. Det vidner om en landstræner med en faglighed på højeste niveau, som har en unik forståelse for håndboldspillet, hvilket både viser sig gennem Nikolaj Jacobsens analyser af modstanderne og forståelsen for at bruge sit eget holds styrker på bedste vis. Succesen på banen skyldes ikke mindst Nikolaj Jacobsens stærke lederstil, hvor han involverer spillerne og på formidabel vis formår at skabe medejerskab og et ”fælles projekt”. Samtidig er han dygtig til at sætte forskellige lederes kompetencer i spil til fælles bedste og er ikke nervøs for at kigge nye veje inden for fx det mentale eller præstationsanalytiske område. Hans stærke menneskelige værdier er også med til at gøre ham til en populær landstræner i den danske befolkning.

Casper Jørgensen, banelandstræner i cykling

Casper Jørgensen har siden 2011 har stået bag 10 VM-medaljer i OL-discipliner samt 3 OL-medaljer i forskellige banediscipliner. Danmark har et begrænset antal baneryttere. Alligevel lykkes det gang på gang for Casper Jørgensen at skærpe talentarbejdet og få det bedste ud af de få ryttere, som er til stede. Casper har gennem en hård og dedikeret indsats fået det absolut bedste ud af ryttermaterialet og de ressourcer, som er tilgængelige for det danske banelandshold. Caspers evne til at få det bedste ud af sine ryttere bunder i en enorm faglighed i forhold til taktiske aspekter, at planlægge og dosere træning og herunder altid at ramme rigtigt med formtoppene. Derudover har Casper et usædvanligt skarpt fokus på alle detaljer i forberedelserne og en vindende ledelsesstil, som er ærlig og personlig men i høj grad også reel og velment. Det skaber klarhed, mening, motivation og en meget stor loyalitet blandt de ryttere, han arbejder med. I 2019 vandt banelandsholdet på herresiden en sølv- og en bronzemedalje i OL-discipliner ved VM, mens det blev til to guld- og en sølvmedalje i OL-discipliner ved EM samt ny dansk rekord for 4.000 meter-holdet, da de kørte sig EM-finalen i verdens anden hurtigste tid nogensinde 3:48.762 - bare 0,7 sek. fra verdensrekorden.

Piotr Wojewski, Laser Radial-landstræner

Polskfødte Piotr er om nogen manden, der står bag Anne-Marie Rindoms opstigning til den absolutte verdenselite, hvor hendes række af internationale topresultater for alvor begyndte i 2014 - og bl.a. tæller VM-guld i 2015, OL-bronze i 2016 plus en stribe World Cup-sejre. I 2019 har Rindom været Radial-klassens altdominerende profil og endte med kåringen World Sailor of the Year. Piotr Wojewskis andel i denne succes er indiskutabel. Hans tekniske viden og taktiske overblik har været afgørende for Anne-Marie Rindoms resultater. Ud over den direkte trænergerning for verdens bedste kvindelige sejler har han blikket for værdien af det langsigtede arbejde, hvor talenter tages ind i træningsmiljøet og udvikler sig sammen med etablerede topsejlere. Således står den danske Radial-gruppe i dag med et perspektiv, der viser store muligheder frem både mod OL 2020, 2024 og 2028. Det er kendetegnende for Piotr Wojewskis træningsmiljø, at sejlerne er præget af høj motivation og stor træningsdisciplin samtidig med, at de fungerer godt indbyrdes og støtter hinanden ubetinget.

Tilmeld dig vores nyhedsmail