Efter fem ugers træningsophold i Kenya er maratonløberen Abdi Ulad ankommet til Japan, hvor han på søndag skal forsøge at kvalificere sig til OL i 2020. For at nå OL-kravet skal løberen slå sin personlige rekord fra 2016.

26. november 2019

2.11.30. Det er den tid, Abdi Ulad maksimalt må bruge, når han på søndag løber maraton i japanske Fukuoka med målet om at kvalificere sig til OL til næste år. Det betyder også, at maratonløberen skal slå sin personlige rekord fra 2016, hvor han løb de 42,195 kilometer i tiden 2.14.03. Selvom det kan lyde voldsomt at være tvunget til at slå sin personlige rekord, så er det ikke noget, der bekymrer Abdi Ulads træner Leo Madsen.

”Hans personlige rekord er helt tilbage fra 2016. Siden da har han flere gange været i form til at slå den, og hvis tingene går efter planen på søndag, så ser det fint ud med OL-kravet. Han har trænet godt i Kenya, så vi er optimistiske,” lyder det fra Leo Madsen.

Også Abdi Ulad er positiv forud for den opgave, han står over for.

Jeg har det fint med, at jeg skal slå min personlige rekord. Jeg har forberedt mig så godt, jeg kan, og jeg er godt løbende, så det ser fornuftigt ud. Jeg tror på det og går ind til løbet for at klare OL-kravet.
Abdi Ulad

Konkurrencestrategi

Med på turen til Japan deltager Team Danmarks ernæringsfysiolog Majke Jørgensen og bioanalytiker Susanne Jørgensen, som har samarbejdet med Abdi Ulad siden 2017. Deres opgave er at lave en konkurrencestrategi, der skal sikre, at Abdi Ulad har det rette væskeindtag, og at hans salt- og sukkerniveau ligger, som det skal, så han har det bedst mulige udgangspunkt, når han står på startstregen på søndag. Det gør de blandt andet gennem hvilemålinger i dagene op til løbet.

”Det betyder meget, at jeg har to professionelle folk med, som kan hjælpe mig. Det giver mig ro i maven og én bekymring mindre. Nu kan jeg koncentrere mig om fødderne på landevejen. Det er vigtigt at have den rette mængde brændstof til sådan et løb, og det betyder også noget på det mentale plan, hvilket man heller ikke skal undervurdere,” siger Abdi Ulad.

OL-drømmen

Hvis han kvalificerer sig, bliver det anden gang, han skal repræsentere Danmark ved OL, og det betyder noget helt særligt for ham.

”Det føles rigtig godt at tage den danske trøje på ved et OL. I 2016 vidste jeg ikke, hvad jeg gik ind til, og det er svært at beskrive, hvorfor det er så specielt at være til OL, men der er intet, der overgår det. Det er unikt at opleve så mange atleter og sportsgrene samlet på ét sted, hvor alle har et mål om at vinde,” fortæller Abdi Ulad.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Tilmeld dig vores nyhedsmail