Få et indblik i tre Team Danmark-fysioterapeuters arbejde som medrejsende på træningslejre og til konkurrencer.

08. marts 2019

Team Danmark støtter forbund og atleter med ekspertbistand inden for sportspsykologi, præstationsanalyse, fysisk træning, sportsmedicin mm. Målet er at optimere atleternes muligheder for at yde under træning og præstere konkurrence.  

En væsentlig del af det arbejde foregår i samarbejde med trænere og atleter, der hvor de træner og konkurrerer, og derfor er en del af arbejdet som ekspert Team Danmark at være medrejsende på træningslejre og til konkurrencer og mesterskaber 

Her får du et lille indblik i tre af Team Danmarks fysioterapeuters arbejde som medrejsende behandlere. Lige nu er Michael Ries med badmintonspillerne til den traditionsrige All England-turnering, Marlene Søbye Vestergaard med svømmerne på træningslejr i Syd Afrika og Martin Baun med sejlerne på træningslejr på Mallorca.  

Klar til kamp ved All England 

Michael Ries er med badmintonspillerne i Birmingham til All England. Her behandler han spillerne og arbejder med at fremskynde restitution og holde de småskavanker, som nogle af spillerne døjer med, i skak. 

Mit arbejde her består i at gøre spillerne klar inden kamp. Hele kroppen gennemgås, mobiliseres, løsnes og korrigeres, så spilleren kan bevæge sig frit. Akutte skader vurderes og håndteres med det samme. Derudover ser jeg spillerne efter kamphvor de får restitutionsfremmende behandling, så de bliver bedst muligt klar til næste kamp,” siger Michael Ries.  

01/05

All England 2019

Niclas Nøhr modtager behandling

02/05

All England 2019

Kim Astrup får tapet anklen op.

03/05

All England 2019

Herredoublerne varmer op med TV-banen i baggrunden

04/05

All England

Mere behandling til Niclas Nøhr

05/05

All England 2019

Smil på læben hos Kim Astrup og Michael Ries.

Svømmere på land og til vands i Syd Afrika 

Svømmerne er på træningslejr i Syd Afrika, hvor Marlene Søby Vestergaard står for behandling, opvarmning før svømmerne hopper i poolen og den såkaldte ‘dry-land’ træning. 

“Jeg laver blandt andet dry-land træning med svømmerne for at gøre dem klar til træningerne. Der er fokus på mobilitet, kropskontrol, balance og koordination. Desuden får de aktiveret de vigtigste muskler, inden de hopper i poolen. Formålet med denne form for træning er, at svømmerne hver især bliver bedre til at mærke og styre deres krop, hvilket både har et skadesforebyggende og et præstationsfremmende formål,” siger Marlene Søby Vestergaard. 

01/04

Svømmelandsholdet i Syd Afrika

Hård dry-land træning før svømmerne hopper i bassinet.

02/04

Svømmelandsholdet i Syd Afrika 

Der bliver trænet i ok omgivelser.

03/04

Svømmelandsholdet i Syd Afrika 

Mie Østergaard nyder solen i en pause.

04/04

Svømmelandsholdet i Syd Afrika 

Marlene Søbye Vestergaard går foran med et godt eksempel under dry-land træningen.

En arbejdsdag på Mallorca 

Efter en lang vinter er de danske sejlere på træningslejr på Mallorca for alle bådklasser. Martin Baun er med for at hjælpe sejlerne med at få tjekket op på diverse småskader, overbelastninger, og hvad der ellers måtte være. 

Min arbejdsdag starter klokken 7.25, hvor alle deltager i morgentræningen som et hold. Derefter er der morgenmadog så har jeg ellers fuldt program i løbet af formiddagen, inden sejlerne skal på vandet. Jeg har fri midt på dagen, og så kommer de ind igen i løbet af eftermiddagen til forskellig behandling. Klokken 19 er der fællesspisning, og derefter står den på flere behandlinger og snak med trænerne om evt. problemstillinger og planlægning af sæsonen,” fortæller Martin Baun. 

01/03

Træningslejr for alle bådklasser på Mallorca

Fysiske forberedelser før sejlerne skal på vandet.

02/03

Træningslejr for alle bådklasser på Mallorca

Sejlerne spiser måltiderne sammen som et hold.

03/03

Træningslejr for alle bådklasser på Mallorca

Sejlerne samlet til møde.

Fakta

Team Danmarks sportsmedicinske setup består af læger, massører samt fysioterapeuter, der rådgiver atleter og trænere og samarbejder med fysiske trænere, ernæringsfysiologer og sportspsykologer om at sikre en sammenhængende indsats omkring den enkelte atlet. 

Vi arbejder for at optimere atleternes forudsætninger for at præstere i deres sportsgrene.

Læs mere om Team Danmarks arbejde her 

Tilmeld dig vores nyhedsmail