Fundamentet for dansk eliteidræts succes ligger i elitemiljøerne. Derfor er det rigtig set at investere i at koble atleter, trænere og forskere tættere sammen, lyder det fra sportschefer.

02. maj 2019

Dansk eliteidræt er kendetegnet ved elitemiljøer i verdensklasse, og de er årsagen til, at eksempelvis dansk badminton og svømning præsterer på højeste internationale niveau på trods af Danmarks størrelse.

Derfor glæder Jens Meibom, sportschef i Badminton Danmark, sig over, at Team Danmark har videreudviklet visionen om et centralt nationalt elitesportscenter til en løsning, som dels dækker hele Danmark, dels styrker elitemiljøerne i det område, hvor atleter og trænerne færdes til dagligt.

Det er en rigtig god løsning, at Team Danmark vil styrke elitemiljøerne de steder, hvor der allerede er opbygget know how og viden om eliteidræt.
Jens Meibom Sportschef i Badminton Danmark

”Det er en rigtig god løsning, at Team Danmark vil styrke elitemiljøerne de steder, hvor der allerede er opbygget know how og viden om eliteidræt. Dansk badminton har verdensklasse, fordi vi over mange år har opbygget et elitemiljø i Brøndby, hvor de bedste spillere er samlet, og hvor de er omgivet af mennesker med høj faglig ekspertise. Det har skabt et træningsmiljø med en meget høj grad af viden om, hvordan man udvikler verdensklasseatleter. Den viden bliver overleveret til nye spillere og trænere, hvilket sikrer kontinuitet, og at relevant viden og know how om eliteidræt forbliver i træningsmiljøet over tid,” siger Jens Meibom.

Samtidig ser Jens Meibom spændende perspektiver i at bringe forskningsmiljøer og idræt tættere sammen.

”Jeg ser helt klart et potentiale i, at Team Danmark formaliserer og driver et samarbejde mellem idrætten og forskningsmiljøerne, så vi kommer tættere på hinanden. Det samarbejde har de enkelte sportsgrene ikke selv ressourcer til at drive,” siger Jens Meibom.

Implementering af viden er centralt

Samme toner lyder fra Lars Green Bach, der er sportschef i Dansk Svømmeunion.

“Der er vigtigt for dansk svømning, at vi har en facilitet, som vi kan bruge, men det er lige så vigtigt, at vi har den rigtige ekspertise til rådighed for atleterne. Derfor er det rigtig positivt, at der nu bliver mulighed for at styrke det gode miljø yderligere. Viden og implementering af viden er centralt i dansk svømning, og der er et potentiale i at komme tættere på forskningsmiljøerne. Her tænker jeg eksempelvis på fysiologi og biomekanik, hvor vi gerne vil styrke samarbejdet med Københavns Universitet i samarbejde med Team Danmark,” siger Lars Green Bach.  

Yderligere

oplysninger

Links

  • Team Danmark Innovationscentre skal fremtidssikre dansk eliteidræt

    En ny national infrastruktur for innovation og forskning i eliteidræt skal sikre atleter og trænere den viden, som kan gøre en afgørende forskel i kampen om medaljer. En bevilling på 100 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden gør det muligt at kickstarte arbejdet, og det er et kæmpe boost for atleterne, lyder det fra Aktivkomitéen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail