Team Danmark fortsætter samarbejdet med Dansk Skøjte Union omkring speed skaterne, der med landstræner Jesper Carlson som primus motor har skabt et setup, der har givet succes.

09. maj 2019

Team Danmark støtter Dansk Skøjte Union med 847.550 kr. i perioden 2019/2020, og der skrues lidt op for ekspertbistanden for at skabe bedre betingelser for at forløse potentialet hos de danske speedskatere. 

”Det er et flot niveau, de danske speedskatere har nået. Landstræner Jesper Carlson har vist, at det godt kan lade sig gøre at udvikle speed skating i verdensklasse i Danmark. Vi har valgt at fortsætte samarbejdet for at give speed skaterne mulighed for at arbejde frem mod vinter-OL i Beijing i 2022,” siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

Støtten fra Team Danmark betyder blandt andet, at Jesper Carlson kan være tilknyttet på fuld tid som landstræner. Jesper Carlson er den gennemgående figur, der sørger for, at setup’et både sportsligt og socialt hænger sammen for de fem unge atleter, der udgør truppen.

Jeg ser frem til at bruge mere tid på udøverne, og at de også kommer til at mærke, at jeg er der mere, end jeg har kunnet være tidligere, hvor jeg også skulle jonglere med et fuldtidsjob ved siden af. Derudover glæder jeg mig rigtig meget til at have en sparring med Team Danmarks eksperter.
Jesper Carlson Landstræner

Speed skaterne får i kraft af støtten fra Team Danmark mulighed for mere træningstid på isen. Det betyder, at de fra juli til september har base i USA, hvor de vil indgå i træningen med det amerikanske landshold, og derefter rykker de basen til Holland frem til november, hvor World Cup-sæsonen starter. Som en del af den nye støtteaftale bliver der desuden bedre mulighed for specifik ekspertbistand inden for blandt andet sportsfysiologi, ernæringsfysiologi og sportspsykologi.

 

default-thumbnail

Sådan er det gået siden historisk OL-resultat

I 2018 leverede Viktor Hald Thorup det bedste danske individuelle resultat nogensinde ved et vinter-OL, da han kørte en femteplads hjem i mass start. Se og hør, hvordan det er gået siden.

En stejl læringskurve

Tilbage i 2010 var Jesper Carlson landstræner i Dansk Rulleskøjte Union, og i den egenskab formulerede han en plan for, hvordan man kunne bruge isskøjter som supplement til træningen på rulleskøjter. Derfra gik det stærkt.

"Det viste sig, at der var en gruppe af atleter, som udviklede sig hurtigt på isen, og allerede efter fire år kunne vi se, at det godt kunne gå hen og blive til noget rigtig sjovt," fortæller Jesper Carlson.

De sidste ni år har været en stejl læringskurve for Jesper Carlson og de danske speed skatere. Den foreløbige kulmination kom, da det lykkedes at kvalificere tre atleter til Vinter OL i 2018, hvor Viktor Hald Thorup med en femteplads opnåede det bedste individuelle danske resultat nogensinde ved et Vinter OL. 

De gode præstationer har styrket Jesper Carlsons tro på, at der er noget at arbejde videre med. Og for ham handler de næste tre år handler om at finde ud af, hvordan de kan komme op på et endnu højere niveau.

”Frem mod OL i PyeongChang i 2018 præsterede vi lidt på trods. Det synes jeg ikke, at vi gør så meget mere. Jeg arbejder på den måde, at jeg sætter et kæmpe spørgsmålstegn foran mig og bruger det som pejlemærke. Før var spørgsmålet, hvordan kommer vi til OL? Nu er det, hvordan vinder vi en OL-medalje?,” siger Jesper Carlson. 

---

Foto:Lars Møller

Fakta

På baggrund af disciplinanalysen er DSU indplaceret som ’Eliteforbund’ i Team Danmarks Støttekoncept 2017-2020 i disciplinen ’mass start’. Samarbejdet er forankret i en 2-årig samarbejdsaftale på baggrund af den udarbejdede masterplan. 2019/20 er andet år i den toårige periode for DSU.

DSU bevilges i alt 847.550 kr. for perioden 01.07.2019 – 30.07.2020 til det fælles elitebudget mod 616.375 kr. i den foregående periode. Derudover anslås det, at DSU i 2019 vil modtage ekspertsupport svarende til 100 timer.

Der er opstillet følgende sportslige resultatmål for støtteperioden 2019/2020:

  • VM 2020 - Målsætning: Top-5 + top-8 – Acceptabelt: Top 8

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsmail