De danske bueskytter sigter mod VM-medaljer og OL-kvalifikation ved VM i bueskydning fra 10. til 16. juni i Hertogenbosch i Holland.

07. juni 2019

VM i bueskydning skydes i gang mandag den 10. juni i Holland. I OL-disciplinen, recurve, håber det danske damehold med verdensmesteren fra 2013, Maja Jager, i spidsen på at kvalificere sig til legene i Tokyo i 2020.

”Der er en chance for, at det lykkes, og vi håber selvfølgelig, at vi tager derfra med OL-pladser. Men det er svært at forudsige. Det er sjældent de samme, der vinder medaljerne, så det kan gå både den ene og den anden vej,” siger Maja Jager.

default-thumbnail

Inden VM: Kom tæt på Maja Jager

Hun har været verdensmester, hun er blevet kåret til Årets Sportsnavn, og hun har trænet i Korea i fem år. Nu er Maja Jager tilbage i Danmark, og på mandag kæmper hun for en OL-plads ved VM. Vi har talt med Maja Jager om hendes træning, og hvad hun gør for at bevare fokus i pressede situationer.

Maja bruger fem til seks timer dagligt på bueskydningsbanen ved Idrættens Hus i Brøndby, hvor hun ved hver enkelt træning sender 2-400 pile afsted mod skiven i en koncentreret jagt på at perfektionere skuddet ned i mindste detalje.

“For at blive god til at skyde med bue, så kræver det, at man er tålmodig. Det er mange gentagelser og meget træning af det samme, og nogle gange tager det længere tid, end man gerne ville have. Det kræver, at man er meget tålmodig, beslutsom og ihærdig.”
Maja Jager Verdensmester i bueskydning 2013 og EM-sølvvinder 2018

Et inspirerende elite- og talentudviklingsmiljø

Udover mange gentagelser og træningstimer er det vigtigt at have nogen at sparre med i den daglige træning, hvis man skal udvikle sig som bueskytte på højeste niveau. Bueskydning Danmark har derfor i samarbejde med Team Danmark etableret et elitecenter i Brøndby.

Elitecentret danner rammen for udvikling af nuværende og kommende landsholdskytter og skal under ledelse af landstræner, Niels Dall, styrke det daglige trænings- og konkurrencemiljø for Maja Jager og de andre danske topskytter.

Størst medaljechance i compound

Mens de danske OL-forhåbninger knytter sig til Maja Jager og dameholdet i recurve, skal de største danske medaljechancer findes i compound-klassen, hvor Stephan Hansen blev verdensmester i 2015 og vandt sølv i 2017.

"Danmark stiller endnu engang med et stærkt hold. Især i Compound klassen er der en række medaljekandidater. Chancerne er størst ved mix-holdet, herreholdet og Stephan Hansen og Tanja Jensen individuelt. Vores mål er, at en af de fire chancer giver metal med hjem,” siger landstræner, Niels Dall, i en pressemeddelelse fra Bueskydning Danmark.

Udvalgte resultater

VM 2017

  • Recurve: Maja Jager nr. 57, Randi Degn nr. 33, dameholdet nr. 9
  • Compound: Stephan Hansen sølv, Tanja Jensen nr. 17, herreholdet nr. 5, mix-holdet nr. 5

VM 2015

  • Recurve: Maja Jager nr. dameholdet nr. 19
  • Compound: Stephan Hansen guld, Tanja Jensen nr. 9, herreholdet bronze

VM 2013

  • Recurve: Maja Jager guld, dameholdet bronze
  • Compound: herreholdet guld

EM 2018

  • Recurve: Maja Jager: sølv, Randi Degn nr. 17, dameholdet nr. 7
  • Compound: Tanja Jensen bronze

Fakta

Fra den 10. til den 16. juni 2019 afvikles VM i bueskydning i byen Hertogenbosch i Holland. Ud over individuelle medaljer skydes der om hold (3 skytter) og mix-hold (en dame og en herre) medaljer.

Ud over VM-medaljer er der også OL-pladser på spil. Ved OL deltager 64 herre og 64 dame recurve-skytter. Ved VM fordeles de første 28 pladser til de bedste otte hold samt de fire bedste individuelle skytter (som ikke er på et af de otte kvalificerede hold).

Danmarks hold til VM i Holland:

Dame recurve
 Maja Jager, Randi Degn, Anne Marie Laursen.

Herre recurve

Aske Halskov, Morten Caspersen, Dennis Bager.

Dame compound
 Tanja Jensen, Erika Damsbo

Herre compound
 Stephan Hansen, Martin Damsbo, Martin Laursen.

--

Bueskydning Danmark er kategoriseret som Eliteforbund i Team Danmarks støttekoncept.

Tilmeld dig vores nyhedsmail