Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen, tager orlov fra Team Danmarks bestyrelse for at skabe mest muligt ro omkring den uvildige undersøgelse af dansk svømning.

19. juni 2019

Pia Holmen har valgt at tage orlov fra Team Danmarks bestyrelse i den periode, hvor den uvildige undersøgelse af forholdene for elitesvømmere i Dansk Svømmeunion foregår.

”Mit ønske om orlov hænger sammen med, at jeg ikke ønsker, at der skal kunne sættes spørgsmålstegn ved hverken undersøgelsen, Team Danmarks indstilling til undersøgelsens resultater og selvfølgelig også min egen habilitet,” siger Pia Holmen og fortsætter:

”I den kommende tid vil jeg koncentrere mig om at skabe de bedst mulige forhold for vores svømmere på Det Nationale Træningscenter, og så vil jeg og Dansk Svømmeunion selvfølgelig stå til rådighed for den undersøgelse, der skal gennemføres,” siger Pia Holmen.

Team Danmarks bestyrelsesformand, Frank Jensen, tager beslutningen til efterretning.

”Det er efter min mening en rigtig og velovervejet beslutning, Pia Holmen har truffet. Det er vigtigt, at der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved den kommende undersøgelses uafhængighed. Det er den alt for vigtig til,” siger han.

Kommissoriet bag undersøgelsen er formuleret i fællesskab mellem Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark og med sparring fra Kulturministeriet. Det har ligeledes været til høring hos Aktivkomitéen, DEF-Sport og Dansk Svømmeunion. Undersøgelsen sættes i gang inden for de kommende uger og forventes afsluttet i løbet af efteråret.

Fakta: Team Danmarks bestyrelse

Bestyrelsen består af otte medlemmer, hvoraf de fire udpeges af Kulturministeren, herunder formanden. De sidste fire medlemmer udpeges af Danmarks Idrætsforbund.

Kontakt

Christian Blomgreen, kommunikationschef, Team Danmark, tlf. 2683 0724

Tilmeld dig vores nyhedsmail