Otte danske kørere stiller til start i årets udgave af Le Mans, hvor Michael Christensen som den blot anden dansker nogensinde kan sikre sig det officielle FIA-verdensmesterskab.

14. juni 2019

Den 87. udgave af 24-timersløbet på legendariske Le Mans køres i denne weekend med start lørdag klokken 15.00. Dansk motorsport har stolte traditioner i Le Mans, hvor Tom Kristensen med ni sejre er indehaver af en rekord, der måske aldrig bliver slået.

24-timersløbet regnes som et af årets absolutte højdepunkter i international bilsport, og 2019-udgaven kan også blive et højdepunkt for dansk motorsport.

 

Michael Christensen jagter VM-titel

Tom Kristensen vandt sin 13. og sidste sejr på Le Mans i 2013, og det år blev han samtidig den første dansker til at sikre sig det officielle FIA-verdensmesterskab. I år står Michael Christensen på spring til at gøre ham kunsten efter.

Sidste år sejrede Michael Christensen på Le Mans med sin franske holdkammerat, Kévin Estre, i GTE Pro-klassen, og de er før årets Le Mans blot to points fra at kunne kalde sig verdensmestre.

Verdensmesterskabet skal for første gang afgøres på Le Mans, da VM-serien tidligere har fulgt året således, at vinderen er blevet fundet i december. Det betyder, at både sidste års og dette års Le Mans tæller med i regnskabet, når verdensmestrene 2018-2019 skal kåres. Michael Christensen og Kévin Estre kan selv afgøre det ved at slutte i top-10, når bilerne kører over stregen for sidste gang ved årets Le Mans på søndag klokken 15.

Michael Christensen er et produkt af DASU’s gode talentarbejde ligesom blandt andre Kevin Magnussen og det danske Formel 1-håb, Christian Lundgaard. DASU’s talentkoncept er udviklet i samarbejde med Team Danmark.

 

Otte danskere til start

Michael Christensen er en af otte danskere i årets udgave af Le Mans, hvoraf hele fem er tidligere klassevindere i det traditionsrige løb, mens tre er debutanter.

Christensens Porsche #92 starter som nummer syv i GTE Pro-klassen, hvor pole position overraskende indtages af Aston Martin #95 med de to danskere, Marco Sørensen og Nicki Thim.

De otte danske deltagere er:

LMP2: Anders Fjordbach, Dennis Andersen og David Heinemeier Hansson.

LM GTE Pro: Jan Magnussen, Michael Christensen, Nicki Thiim og Marco Sørensen.

LM GTE Am: Michelle Gatting (der stiller op som den kun anden kvindelige danske kører).

 

Le Mans kan følges live på TV2 fra klokken 15 lørdag.

 

Foto: Le Mans-feltet 2019 (foto: Alexis Goure (ACO)

Tilmeld dig vores nyhedsmail