I dag indledes VM i Laser Radial og den danske europamester, Anne-Marie Rindom, er klar til at kæmpe om medaljer på havet ud for de japanske kyster, hvor der til næste år skal sejles OL.

17. juli 2019

VM i Laser Radial i Sakaimato-City i Japan fra 17. til 24. juli er årets store mål for den danske europamester Anne-Marie Rindom, som er taget til Japan for at kæmpe om medaljer. 

”Anne Marie er rigtig godt sejlende. Hun er selv typen, der går lidt stille med dørene, men der er ingen tvivl om, at hun er taget til VM for at kæmpe med om et topresultat.”
Thomas Jacobsen Sportschef i Dansk Sejunion.

Anne Marie Rindom er en af de mest vindende danske atleter i de senere år inden for de olympiske discipliner. I 2015 blev hun verdensmester, året efter vandt hun bronze ved OL i Rio, og tidligere i år sikrede hun sig karrierens første EM-guld. Ved VM på hjemmebane i Aarhus 2018 vandt hun bronze og sikrede derved en dansk nationsplads til OL 2020 i Tokyo. 

Ved VM i Laser Radial stiller Danmark ud over Anne-Marie Rindom med talentfulde 21-årige Anna Munch, som ved EM i Portugal i maj opnåede en flot 13. plads. 

 

Generalprøve på OL 2020 

Sakaimoto-City, hvor der sejles VM, ligger cirka 800 km fra Enoshima, hvor der skal sejles OL til næste år. Anne-Marie Rindom får således en smagsprøve på OL-forholdene, og mindre end en måned efter VM tager hun igen turen til Japan, når der 15. til 22. august afholdes Tokyo 2020 Test Event i sejlsport på OL-anlægget i Enoshima. Her stiller sejlerlandsholdet i stærkeste opstilling med sejlere i de olympiske bådklasser og en stab af trænere, fysioterapeut, kok mm. for at lave en generalprøve, der ligger så tæt op ad af OL-setuppet som muligt. 

Vi glæder os til at komme til Enoshima og prøve forholdene af. Vi arbejder med for at opbygge et setup, der er så genkendeligt som muligt, så sejlerne kan fokusere 100 procent på opgaven, når vi til næste år tager til Enoshima igen for at sejle OL,” siger Thomas Jacobsen, der er sportschef i Dansk Sejunion. 

Bare tre dage efter testeventen får sejlerne endnu en mulighed for at prøve kræfter med forholdene i Japan, når Enoshima 25. august til 1. september er vært for en afdeling af world cup-serien. 

 

Dansk high performance center ved Enoshima 

Team Danmark og Dansk Sejlunion har frem mod OL i Tokyo i 2020 etableret et high performance center på Hotel Shiosai blot 1,2 km fra OL-havnen i Enshima for at optimere de danske sejleres forhold både op til og under legene.  

I forbindelse med testeventen og world cuppen i Enoshima skal de danske sejlere bo på high performance centret og benytte de samme faciliteter, som kommer til at danne rammerne for den danske sejlsports-delegation til OL. 

Det skal give sejlerne tryghed, rutiner og genkendelighed i forhold til rammerne omkring OL-området og hjælpe til at øge de enkelte sejleres erfaringsgrundlag med de sejladsmæssige forhold i området. 

High performance centret er finansieret via midler fra Salling Fondene. 

 

Udvalgte resultater 

Udvalgte resultater for Anne-Marie Rindom i Laser Radial:

  • 2015: VM-guld 
  • 2016: OL-bronze, VM-bronze 
  • 2017: EM-sølv 
  • 2018: VM-bronze 
  • 2019: EM-guld 

---

Foto: Sailing Energy Trofeo Sofia Iberostar  

Fakta om VM

VM for Laser og Laser Radial 2019 afholdes fra 17. til 24. juli Sakaiminato-City i Japan, som ligger cirka 800 km fra Enoshima, hvor sejlsport skal afholdes ved OL i 2020. 

I Laser Radial-klassen er der tilmeldt 111 sejlere fra 49 lande til VMDanmark stiller med Anne-Marie Rindom og Anna Munch. 

Se mere om VM her 

Tilmeld dig vores nyhedsmail