Håndboldherrerne vinder VM-guld og skriver dansk idrætshistorie. Som verdensmester er holdet allerede kvalificeret til OL i Tokyo 2020.

27. januar 2019

It’s coming home! Danmark er verdensmestre i herrehåndbold for første gang, og det er en milepæl for dansk eliteidræt, siger Team Danmarks formand, Frank Jensen, der overværede finalen i Herning.

”VM-guldet er kronen på værket for dansk herrehåndbold. Nu er Danmark både forsvarende OL-mestre og verdensmestre, og det er en unik præstation, som skriver sig ind i dansk idrætshistorie. Jeg er virkelig glad på dansk håndbolds vegne, og vi skylder holdet og trænerteamet en stor tak for to forrygende uger med dansk verdensklassehåndbold og et hjerteligt tillykke med guldet.”
Frank Jensen Team Danmarks formand Frank Jensen

Også Team Danmarks direktør, Lone Hansen, hylder præstationen.

”Det, som holdet, trænerteamet og Dansk Håndboldforbund har leveret over de seneste to uger, er ekstraordinært, og endelig, endelig, endelig kan Danmark kalde sig verdensmestre i herrehåndbold. De har samlet hele Danmark og skabt sand håndboldfeber på kryds og tværs af landet. Allerede inden finalen var Danmark det eneste ubesejrede hold i VM-turneringen, og det understreger med al tydelighed, hvor fortjent guldet er. Der er i mine ører intet, der klinger bedre end sætningen ’Danmark er verdensmestre’,” siger Lone Hansen.

Fakta

Dansk Håndbold Forbund er indplaceret som Verdensklasseforbund i Team Danmark og modtager 11,85 mio. kr. i støtte fra Team Danmark i 2019.

Der er opstillet følgende sportslige resultatmål for støtteperioden:

  • Herre-A – VM 2019 i Danmark – Målsætning: Top 4 – Acceptabelt: Top 8
  • Dame-A – VM 2019 i Japan – Målsætning: Top 4 – Acceptabelt: Top 8
  • Ungdomslandsholdenes målsætning er deltagelse ved internationale mesterskaber

De vigtigste udviklingsmål i samarbejdsaftalen for 2019, som understøtter de sportslige resultatmål på kort og lang sigt, er:

  • Udarbejdelse af koncept i DHF omkring fysisk træning, testning, sportspsykologi og det ernæringsmæssige område.
  • Optimering af det decentrale talentarbejde i kredse og distrikter, således at dette lever op til formålet med talentarbejdet i DHF.
  • ATK - Revidering af DHF’s Aldersrelateret træning til version 2.
  • Udarbejdelse af ny Elitekommuneaftale for at sikre sammenhæng mellem arbejdet i Elitekommunerne og DHF’s talentudvikling og talentstrategi.
  • Forskningsprojekt i et samarbejde mellem SDU, Team Danmark og DHF omkring fysisk træning med særligt fokus på implementering i håndboldmiljøerne.

 

Tilmeld dig vores nyhedsmail