Jan Christiansen fra Dansk Sejlunion vinder Team Danmark og Salling Groups Talentpris ved gallashowet Sport 2018. Prisen gives for et kontinuerligt arbejde med talentudvikling, der har skabt sejlere i verdensklasse.

05. januar 2019

Jan Christiansen har været en del af det danske talent- og elitemiljø i mere end 25 år, og lørdag aften blev Dansk Sejlunions talentudvikler hyldet for det talentmiljø, han gennem årene har været med til at skabe i dansk sejlsport. En periode, hvor dansk sejlsport har udviklet mange verdensmestre, europamestre og OL-medaljetagere som Kristine Roug i Europajolle og Jonas Warrer-Martin Kirketerp i 49er foruden navne som Jonas Høgh-Christensen og Anne-Marie Rindom, der begge har vundet VM-titler og OL-medaljer. Nyeste stjerneskud på den lange liste af danske sejlsportstalenter er Anna Munch, U21-verdensmester i Laser Radial fra 2018.

 

Jan Christiansen har med sit blik for miljøet omkring talentudviklingen konstant skubbet til rammerne i jagten på at optimere på samtlige parametre. Netop den udvikling er afgørende for at skabe talentmiljøer i verdensklasse.

”Dansk sejlsport er et fornemt eksempel på en sportsgren med et talentarbejde i verdensklasse, som gennem mange generationer har vundet medaljer til Danmark. Det er ganske enkelt imponerende, hvad de danske sejlere gennem årene har præsteret. Derfor er det vigtigt, at vi hylder de mennesker, der står bag atleterne og har været med til at skabe et talentmiljø, hvor talenterne kan udvikle sig til nogle af verdens bedste uden at gå på kompromis med den danske eliteidrætsmodel. Jeg håber, at andre kan lade sig inspirere af det arbejde, Jan Christiansen har været en stor del af,” siger Team Danmarks formand, Frank Jensen.

default-thumbnail

Jan Christiansen vinder Team Danmark og Salling Groups Talentpris

Jan Christiansen vandt Team Danmark og Salling Groups Talentpris 2018. Vi fangede ham til et kort interview efter overrækkelsen ved Sport 2018.

Også Salling Groups administrerende direktør, Per Bank, hylder Jan Christiansen for sit engagement i dansk sejlsport.

"Som Team Danmarks største kommercielle partner er vi i Salling Group stolte af at støtte de danske sportstalenter, så de kan give hele Danmark store oplevelser og give os alle noget at drømme om. Penge og talent skaber ikke resultater alene, så arbejdet rundt om atleten er lige så vigtigt som talentet selv. Bag idrætsudøverne står mennesker, som er fuldstændig afgørende for dansk eliteidræts succes. Jan Christiansen har gennem 25 år været indbegrebet af netop det arbejde og ydet et enestående bidrag til talentudviklingen i dansk elitesport. Derfor er Jan Christiansen en særdeles værdig modtager af Talentprisen,” siger Per Bank.

De øvrige nominerede til prisen var Thomas Kiel Larsson fra Dansk Golf Union og Svend Aage Sørensen fra Badminton Danmark.

Det er sportscheferne fra Team Danmark-støttede forbund, der har stemt om, hvem der skulle modtage prisen. Med prisen følger 25.000 kr. til brug i Salling Groups butikker (Netto, føtex, Bilka og Salling).

Fakta

Godt talentarbejde handler ikke om at vinde medaljer tidligt i ungdomsårene, men om at skabe miljøer med høj kvalitet, hvor talenter får mulighed for udvikle sig til atleter på højeste internationale seniorniveau.

Et talent er en ungdomsatlet med kompetencer og færdigheder i en sportsgren, som sandsynliggør en langsigtet udvikling til senioratlet på højeste internationale seniorniveau. Fokus i Team Danmarks talentarbejde er på stærke værdier som helhed, trivsel, samarbejde og på at tilegne sig og videreformidle den nyeste viden om træning af børn og unge til vores samarbejdspartnere.

Sammenhængende talentstrategier er nøglen til succes i eliteidræt.
Læs mere om Team Danmarks talentarbejde her.

Tilmeld dig vores nyhedsmail