Det er en fremragende nyhed for dansk badminton og dansk eliteidræt, at det er indgået en aftale mellem spillere og Badminton Danmark.

27. januar 2019

Dansk badminton er beundret verden over for sin evne til at udvikle en perlerække af de bedste spillere i verden. Det skyldes først og fremmest, at der er udviklet et unikt træningsmiljø, hvor spillerne dagligt har mulighed for at træne på højeste niveau i elitecenteret i Brøndby. Et miljø, som Team Danmark sammen med Badminton Danmark har investeret massivt i over en lang årrække. Med den nye aftale mellem spillerne og Badminton Danmark er der nu sikret ro om elitearbejdet.
 
”Det er meget glædeligt og en stor lettelse, at det er lykkedes at indgå en aftale. Elitearbejdet i Brøndby er en juvel i dansk eliteidræt. Den daglige træning er i verdensklasse, hvor talenter sluses ind og får sparring af nogle af verdens bedste trænere og spillere. Det er et miljø med meget stærke kompetencer, som tager mange år at opbygge, og derfor ville det være en tragedie for dansk eliteidræt, hvis det ikke var lykkedes at indgå en aftale. Jeg glæder mig helt ind i mit idrætshjerte til at se Brøndby Hallen summe af liv og fjerbolde igen,” siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.
 
Fronterne har været trukket hårdt op i forhandlingsforløbet, og nu gælder det om at finde tilbage til et godt og tillidsfuldt samarbejde på elitecenteret i Brøndby.
 
”Nu skal vi alle se fremad og hurtigst muligt finde tilbage til det positive samarbejde, som har båret dansk badminton i mange år. Der venter vigtige turneringer i 2019, hvor Badminton Danmark sammen med Team Danmark har sat ambitiøse mål.  De mål kan vi kun nå, når alle bidrager til at skabe et træningsmiljø i verdensklasse. Derfor er det på sin plads at sige tillykke med aftalen til både Badminton Danmark, nuværende og fremtidige danske badmintonspillere,” siger Lone Hansen.

Fakta

Badminton er kategoriseret som Verdensklasseforbund, og Team Danmark støtter elitearbejdet i Badminton Danmark med 8,9 mio. kroner i 2019 samt en lang række ekspertydelser i forbindelse med daglig træning og konkurrencedeltagelse. Der er opstillet følgende sportslige resultatmål for støtteperioden:

  • EM – hold både damer og herre – Målsætning: guld – Acceptabelt: medalje
  • European Games – Målsætning: 12 medaljepoint – Acceptabelt: 10 medaljepoint
  • VM – individuelt – Målsætning: 2 medaljepoint – Acceptabelt: medalje + 2 top 8-placeringer
  • VM – hold både damer og herre – Målsætning: medalje – Acceptabelt: top 8

Tilmeld dig vores nyhedsmail