Det er en hård sanktion, som WADA har besluttet over for Rusland, men jeg synes, at den er på sin plads - Kommentar af Team Danmarks direktør Lone Hansen.

09. december 2019

Doping er en af eliteidrættens sorte sider og er undergravende for sportens troværdighed og fascinationskraft. Ruslands manglede reaktion gennem årene har haft store konsekvenser for atleter både i og uden for Rusland. Det skal have ekstraordinære hårde konsekvenser, når der bliver snydt og manipuleret i en størrelsesorden, som Rusland har gjort.

Vi skal værne om en ansvarlig eliteidræt - både i danmark og internationalt. Det betyder bl.a., at vi skal slå meget hårdt ned på doping og i særlig grad beskytte atleter mod statsstyret doping, som vi har set i Rusland.

Vi arbejder hver dag for, at eliteidræt skal foregå på en ansvarlig måde, og vi har et særligt ansvar for at passe godt på eliteatleterne. Alle atleter skal kunne forvente, at vi gør alt, hvad vi kan for at sikre fair konkurrenceforhold.

Atletene kæmper stenhårdt hver dag for at udvikle sig og præstere, når det gælder. Derfor fortjener de også, at vi ikke accepterer snyd - slet ikke statskontrolleret doping. Nu håber jeg, at resten af idrættens verden har modet til at stå fast over for Rusland.

- Lone Hansen, direktør i Team Danmark

Tilmeld dig vores nyhedsmail