Har du været tilknyttet landsholdet, juniorlandsholdet, Great Danes grupperingen eller træningsmiljøet på NTC (tidl. elitecenteret) i perioden 2001 og frem til i dag vil Kammeradvokaten gerne i kontakt med dig i forbindelse med den uvildige undersøgelse om dansk svømning.

29. august 2019

Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund har iværksat en uvildig undersøgelse af forholdene for elitesvømmere i perioden 2001 og frem til i dag. Det er Kammeradvokaten, der står for undersøgelsen, og de har fået udleveret kontaktoplysninger på de svømmere, der optræder i Team Danmarks database.

Målgruppen for undersøgelsen er dog større, og derfor efterlyser Kammeradvokaten tidligere elitesvømmere, som siden 2001 (inkl.) har været tilknyttet landsholdet, juniorlandsholdet, Great Danes grupperingen eller træningsmiljøet på NTC (tidl. elitecenteret).

Kammeradvokaten skriver:

At undersøgelsen er uvildig indebærer, at den bliver foretaget på et objektivt grundlag og uafhængigt af de involverede organisationer eller andres interesser.

Som led i undersøgelsen vil der blive lavet en spørgeskemaundersøgelse, hvor danske elitesvømmere i den pågældende periode vil blive bedt om at deltage.

Det er i alles interesse, at undersøgelsen baseres på et så bredt grundlagsmateriale som muligt. Vi håber derfor, at så mange som muligt vil besvare spørgeskemaet, og generelt bidrage med information til undersøgerne. 

Undersøgelsen bliver foretaget af Kammeradvokaten, som er et privat advokatfirma. Kammeradvokaten indestår for, at deltagernes anonymitet sikres. Identiteten på deltagerne vil derfor heller ikke blive videregivet til os, Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund eller øvrige. De ansvarlige for undersøgelsen hos Kammeradvokaten er Tormod Tingstad og Helene Qvist Petersen.

Kammeradvokaten er i samarbejde med Team Danmark i gang med at lave en fortegnelse over danske elitesvømmere i den pågældende periode, men hvis du er én af dem, og ønsker at deltage i undersøgelsen, vil vi sætte stor pris på, at du kontakter Tormod eller Helene og meddeler dem dine kontaktoplysninger (navn, e-mail og mobil) og fortæller hvornår du har deltaget som ’elitesvømmer’ i perioden fra 2001.

Frist for en tilbagemelding til Tormod eller Helene er torsdag den 5. september 2019 på e-mailadressen eller telefonnummer herunder.

Yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål eller lignende til undersøgelsen, er du også meget velkommen til at kontakte dem.

De kan kontaktes via e-mail eller telefon:

Tormod Tingstad: [email protected] – 50 95 08 85

Helene Qvist Petersen: [email protected] – 61 24 51 48

Tilmeld dig vores nyhedsmail