Dansk svømmeunions nye landstræner, Stefan Hansen, vender hjem til dansk svømning efter to år i udlandet, hvor han har udviklet sine kompetencer inden for international high performance.

05. april 2019

Stefan Hansen tiltrådte 1. april som ny landstræner i Dansk Svømmeunion, og det er et kendt ansigt, som er vendt hjem til dansk svømning. Han er tidligere træner på det nationale træningscenter, NTC, og har de sidste to år været cheftræner på Bundesstützpunkt Berlin, som er det tyske svar på NTC i Danmark. Han har således viden og erfaring inden for national såvel som international high performance-svømning, og det mener Team Danmarks direktør, Lone Hansen, vil styrke udviklingen i dansk svømning.

”Stefan har tidligt i sin karriere haft fokus på at udvikle sine kompetencer i en international kontekst, og vi har i dansk eliteidræt netop brug for trænere, der også får input og erfaring fra andre nationers elitearbejde. Stefan kommer med en masse international erfaring fra to år som træner og leder af et elitært set-up i Tyskland, og den erfaring er jeg sikker på, at kan han bruge til at bygge videre på det i forvejen høje niveau i dansk svømning,” siger Lone Hansen.

Stefan Hansen er glad for at være tilbage i dansk svømning efter to år i Tyskland, hvor han har udviklet sig både som menneske og som træner.

"Jeg har fået en større modenhed og bedre indblik i, hvem er jeg, og hvordan jeg gerne vil være. En af de ting, jeg har lært, er at dyrke forskellighed. På centret i Berlin var jeg øverste chef for otte trænere, og vi havde hver vores forskellige vinkler på svømmetræning og på vejen til succes. Jeg tror, at det bliver vigtigt i mit arbejde som landstræner at kunne rumme forskellighed. Gør vi som trænere alting ens, så rammer vi ikke alle, for atleterne er jo også forskellige," siger Stefan Hansen.

 

Planen frem mod Tokyo 2020 er lagt

Som landstræner får Stefan Hansen det overordnede ansvar for de sportslige resultater, og en af hans hovedopgaver bliver således at realisere de planer, der allerede er lagt frem mod Tokyo 2020. Derfor er det også en fordel, at han allerede har et solidt kendskab til de danske svømmere og til elitearbejdet på landsholdet og på NTC.

”Der er jo relativ kort tid til OL i 2020, og det er rigtigt positivt, at Stefan fra dag ét kan gå direkte ind og understøtte det daglige træningsmiljø og det strategiske arbejde – og så med ny inspiration oveni. Vi glæder os til at se ham i det tætte samarbejde, som vi i Team Danmark har med svømmere, trænere og Dansk Svømmeunion,” siger Lone Hansen.

Som træner på NTC var Stefan Hansen tilbage i 2014 med til at lægge grundlaget for strategien frem mod OL i Tokyo i 2020, og han ser frem til at tage del i arbejdet med at føre den ud i livet i samarbejde med Team Danmark, sportschef, trænere og atleter.

Første opgave for den nye landstræner er Danish Open fra 5. til 9. april, hvor Stefan Hansen får mulighed for at tage temperaturen på dansk svømning.

“Ved Danish Open får jeg chancen for at se nærmere på dansk svømnings fulde potentiale. Det er en perfekt måde for mig at starte på, og jeg glæder mig til at få et øjebliksbillede af, hvor vi er lige nu, og hvad vi skal arbejde med for at fastholde og udvikle det høje niveau, som dansk svømning har og har haft over en årrække,” siger Stefan Hansen.

Fakta

Stefan Hansen har i en årrække arbejdet med svømning på allerhøjeste niveau og har skabt sig et internationalt erfaringsgrundlag fra både OL, VM og EM. Fra 2013-2016 var han træner på det Nationale Træningscenter (NTC), og de seneste to år har han tilbragt som cheftræner på Bundesstützpunkt Berlin, som er det tyske svar på NTC i Danmark. Derudover har Stefan Hansen stor erfaring med og indsigt i de danske trænings- og klubmiljøer.

Stefan Hansen har trænet flere danske svømmeprofiler, herunder Pernille Blume frem mod hendes OL-guldmedalje i Rio i 2016. Han har i løbet af de seneste 17 år været ansat som cheftræner i flere danske svømmeklubber og har en uddannelsesmæssige baggrund fra Skårup Seminarium og idrættens træneruddannelser (Diplomtræner og ITA).

Dansk Svømmeunions ansættelse af den nye landstræner i svømning er sket i tæt samarbejde med Team Danmark.

Tilmeld dig vores nyhedsmail