Team Danmark og Dansk Håndbold Forbund har præsenteret en ny strategi for arbejdet med spillerudvikling, der skal bringe kvindelandsholdet tilbage i verdenstoppen.

01. oktober 2018

De 28 spillere, der figurerer i kvindelandsholdets bruttotrup, har i forvejen adgang til store dele af Team Danmarks støtteapparat, men som et led i Dansk Håndbold Forbunds og Team Danmarks nye strategi for arbejdet med spillerudvikling omkring kvindelandsholdet vil en mindre gruppe blandt A-landsholdets spillere få en mere intensiv sparring for at ruste dem endnu bedre til at præstere på allerøverste hylde.

De udvalgte spillere vil modtage supervision omkring den fysiske træning på ugentlig basis. Denne planlægges i samarbejde mellem spiller, klub og forbund og sker decentralt i klubmiljøet, så samarbejdet mellem klub og forbund kommer til at understøtte spillerens udvikling bedst muligt. I nødvendigt omfang vil der også være adgang til særlig adgang psykologisk bistand, ernæringsvejledning eller andre af Team Danmarks støttefunktioner.

Den nye strategi vil arbejde individuelt med spillerne i et omfang, der ikke er set tidligere i dansk landsholdshåndbold og er sat i søen for at øge chancerne for medaljer til dansk kvindehåndbold i fremtiden. Det er med den baggrund, at Team Danmark går så massivt ind:

”Vi ved, at noget af det, der flytter eliteatleter mest, er en tværfaglig indsats, hvor Team Danmark i tæt samspil med atleten og træneren arbejder koordineret med ekspertindsatserne. Vi tror lige som DHF, at der er et potentiale i at skabe mere sammenhæng i indsatserne i klub- og landsholdsregi. Vi glæder os meget til at udvikle samarbejdet med spillerne og trænerstaben, så Danmark kan komme tilbage i verdenstoppen,” siger Lone Hansen, adm. direktør i Team Danmark.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen ser med forventning frem mod det intensiverede samarbejde med Team Danmark:

”Alle spillere på A-landsholdet har adgang til Team Danmarks støtteapparat, men tidligere har samarbejdet med klubberne været mere siloorienteret, sådan at spillerne har gjort en ting i klubberne, og noget andet når de var med landsholdet. Med den nye strategi er vores håb, at klub, forbund og spiller kan indgå i et endnu tættere samarbejde til gavn for alle parter. Jeg har store forhåbninger til, at det vil løfte flere af vores spillere gevaldigt,” siger Klavs Bruun Jørgensen.

Arbejdet med den udvalgte gruppe spillere vil allerede starte i indeværende år.

Yderligere

oplysninger

Tilmeld dig vores nyhedsmail