Team Danmark har indgået en aftale med 42 institutioner fra ungdomsuddannelserne om at skabe fleksible vilkår for talenter og eliteatleter, der ønsker at uddanne sig sideløbende med deres elitesportskarriere. Det er en stigning på 56 % i antallet af Team Danmark uddannelsespartnere.

21. november 2018

Atleter skal trives både i deres civile karriere og sportskarriere, og erfaringer viser, at kombinationen af uddannelse og sport har en positiv synergieffekt på hinanden, så man kan blive bedre på begge domæner ved at kombinere de to ting.

Heldigvis er tendensen også, at flere uddannelsesinstitutioner vil gøre en særlig indsats for talenter og eliteatleter, der ønsker at uddanne sig sideløbende med deres eliteidrætskarriere. 57 institutioner fra ungdomsuddannelserne har søgt om at blive Team Danmark uddannelsespartner for perioden 2019-2021, og ud af de 57 er 42 uddannelsesinstitutioner blevet godkendt som uddannelsespartner. Det er en stigning fra 27 til 42 i forhold til indeværende periode.

Uddannelsespartnerne vurderes ud fra en række kriterier som eksempelvis mulighed for morgentræning, antallet af Team Danmark godkendte elever, forlængede forløb, fleksibilitet og et koordineret samarbejde om den pågældende atlet mellem skole, klub/forbund og Team Danmark.

Det er meget positivt, at der er en øget interesse fra skolerne om at blive Team Danmark uddannelsespartner og dermed også et øget fokus på at arbejde for, at det kan lykkedes for de unge at få en ungdomsuddannelse samtidig med, at de dyrker en sportslig karriere.
Christina Teller, dual career konsulent

Geografisk spredning og variation af tilbud

Christina Teller glæder sig samtidig over, at der er en god geografisk spredning blandt uddannelsespartnerne, så det er muligt at kombinere uddannelse og eliteidræt uanset, hvor i landet atleterne bor.

Samtidig er der en stor variation i de forskellige tilbud, således at unge atleter i Danmark kan vælge mellem alle gymnasiale ungdomsuddannelser lige fra STX, HHX og HTX til erhvervsuddannelserne EUD og EUX.

Fodboldspiller Mads Hermansen er elev på Next Albertslund Gymnasium, og han sætter stor pris på at have muligheden for at tage en uddannelse sideløbende med, at han spiller fodbold på Brøndby IF’s U19 hold og U19-landsholdet.

“Det er vigtigt for mig at tage en uddannelse ved siden af fodbolden, fordi jeg føler, det giver mig noget andet i min hverdag. Uddannelsen vil jeg gerne bruge for at have noget at falde tilbage på, hvis det ikke går med fodbolden,” fortæller Mads Hermansen.

Også på Next Albertslund Gymnasium er der glæde over at være udpeget som Team Danmark uddannelsespartner.

”Vi er rigtig glade for at blive udpeget til at være Team Danmark uddannelsespartner på Next Albertslund Gymnasium. Det er godt for både eliteudøverne og os. De danske atleter får rammer, så de gennemfører en uddannelse samtidig med, at de præsterer sportsligt på topniveau, og på gymnasiet kan de være inspiratorer for de øvrige elever og skabe stolthed,” siger rektor Trine Ladekarl Nellemann.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Links

  • Dual Career

    Sammen med vores uddannelsespartnere er vi med til at sikre gode og fleksible vilkår for talenter og eliteatleter under uddannelse.

  • Uddannelsespartnere

    Team Danmark samarbejder med i alt 42 uddannelsespartnere på ungdomsuddannelserne.

Tilmeld dig vores nyhedsmail