Team Danmark indstiller orienteringsløber Maja Alm, professor Michael Kjær og Caroline Wozniacki til Kulturministerens Idrætspris

23. november 2018

Team Danmarks bestyrelse har valgt at indstille tre kandidater til Kulturministerens Idrætspris. Kandidater som hver i især har leveret en ekstraordinær idrætspræstation i 2018.

Team Danmarks kandidater til Kulturministerens Idrætspris 2018 er:

Maja Alm - orienteringsløber

Maja Alm blev i 2018 individuel verdensmester på sprintdistancen og VM-medaljetager i holddisciplinen sprintstafet (bronze) og den individuelle lange distance (sølv). Det er fjerde gang i træk, at hun vinder VM-guld på den individuelle sprintdistance. Ved EM 2018 vandt Maja Alm desuden en bronzemedalje sammen med stafetholdet på den lange distance. Maja har gennem flere år markeret sig som verdens bedste kvindelige orienteringsløber, og hun har nu vundet 7 VM-guld medaljer (17 VM medaljer i alt). Sideløbende med de imponerende sportslige resultater læser Maja til tandlæge ved siden af sin sportslige karriere og er en fornem ambassadør for Team Danmarks eliteidrætsmodel.

Michael Kjær – professor på Institut for Idrætsmedicin

Michael Kjær er professor på Institut for idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital. Michael Kjær har gennem en årrække opbygget Institut for Idrætsmedicin og er en af de absolut mest citerede forskere inden for idrætsmedicin. Den internationale anerkendelse er i 2018 bl.a. kommet til udtryk i den mest anerkendte liste inden for sports science - Shanghai Ranking - hvor samarbejdet mellem Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital og Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet - University of Copenhagen ligger nr. 1 blandt 372 universiteter fra hele verden. I november 2015 blev Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital som blot et ud af ti centre på verdensplan udnævnt til IOC Research Center.

Caroline Wozniacki - tennisspiller

I januar 2018 vandt Caroline Wozniacki som den første danske nogensinde en Grand Slam turnering med finalesejren i Australien Open. Sejren bragte Caroline tilbage på verdensranglistens førsteplads. Caroline Wozniacki har været i tre Grand Slam finaler og vundet 30 WTA-sejre i single, den sidste i rækken var China Open den 7. oktober 2018. Caroline har i 2018 udvist evnen til at håndtere modgang og gennem dedikeret og vedholdende arbejde formået at kæmpe sig tilbage i den absolutte verdenselite i tennissporten.

Fakta

Ud over Team Danmark indstiller Danmarks Idrætsforbund, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund, Parasport Danmark, Kulturministeriets Forskningsudvalg og Anti Doping Danmark kandidater til prisen. Idrætsprisen overrækkes ved en reception den 10. december og med prisen følger 100.000 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsmail