Team Danmark og Eliteidræt Esbjerg er 19. november værter for summit om talentarbejde i verdensklasse. Her vil 206 talenttrænere og -ledere sætte fokus på sammenhæng, samarbejde og kvalitet i talentarbejdet for at styrke dansk eliteidræts konkurrencedygtighed.

15. november 2018

Skal Danmark fastholde sin position blandt verdens førende nationer med under ti mio. indbyggere, er det vigtigt, at vi hele tiden udvikler os. Dette gælder ikke mindst inden for talentarbejde, og derfor afholder Team Danmark i samarbejde med Eliteidræt Esbjerg 19. november i Bluewater Arena summit om, hvordan vi udvikler talentarbejde i verdensklasse.

Fokus i Team Danmarks talentarbejde er på stærke værdier og på at tilegne sig og videreformidle den nyeste viden om træning af børn og unge til vores samarbejdspartnere. Netop værdier og viden er i centrum på summit om talentarbejde i verdensklasse, hvor 206 talenttrænere og –ledere fra Elitekommuner, forbund og klubber fra hele landet er tilmeldt.

”Talentarbejde i verdensklasse er afgørende for dansk eliteidræt. Elitekommuner, forbund og klubber er vigtige aktører, når det gælder at skabe de miljøer, hvor talenter kan udvikle sig til atleter på højeste internationale seniorniveau. Jeg glæder mig til, at vi på summit om talentarbejde i verdensklasse med den nyeste viden i ryggen kan styrke samarbejdet og den fælles retning for talentarbejdet i dansk eliteidræt,” siger Lone Hansen, der er direktør i Team Danmark.

Sammenhængende talentstrategier er nøglen til succes i eliteidræt

Godt talentarbejde handler ikke om at vinde medaljer tidligt i ungdomsårene, men om at skabe talentmiljøer med høj kvalitet. Derfor har Team Danmark stort fokus på udvikling og på kvalitet i talentmiljøerne, og det har man også i Esbjerg, som er Team Danmark Elitekommune.

”I Esbjerg Kommune vil vi sammen med Team Danmark gerne gå forrest og være med til at løfte udviklingen af talenter i dansk eliteidræt. Vi ser Esbjerg Kommune som et oplagt sted at udveksle viden og erfaring om talentudvikling og eliteidræt, så vi sammen bliver endnu bedre til at skabe talentudvikling i verdensklasse,” siger formanden for Kultur & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen.

--

Under summit om talentarbejde i verdensklasse vil du kunne følge og deltage i debatten på twitter på #TalentsummitDK

default-thumbnail

Talentkoncept skal skabe verdensklasseatleter

Team Danmark har udarbejdet et talentkoncept, der skal vise retningen for, hvordan vi arbejder med talentarbejde på tværs af de forskellige aktører, der er i idrættens verden.

Fakta

Summit om talentarbejde i verdensklasse afholdes mandag den 19. november i Bluewater Arena i Esbjerg.

206 ledere og trænere fra Danmarks Idrætsforbund, specialforbund, klubber og Elitekommuner deltager på summit om talentarbejde i verdensklasse. Derudover deltager en række Team Danmark-medarbejdere samt forskere og praktikere inden for talentarbejde.

Oplæggene på summit vil bl.a. omhandle:

 • Fastholdelse af piger v. ungdomsforsker Stephanie Y. M. Jensen.
 • Filosofi og praksis fra FC Nordsjællands talentudviklingsmiljø v. talentchef Flemming Pedersen.
 • Få succes med et langsigtet udviklingsfokus v. tidligere DHF-talentchef Claus Hansen.
 • Talentudviklingsmiljø i verdensklasse – Fra forskning til praksis v. forskningsleder og sportspsykolog Kristoffer Henriksen.

Der vil derudover være en paneldebat og sessions med talent- og sportschefer fra Team Danmarks verdensklasseforbund samt oplæg fra forskere og praktikere.

Som hovedtaler på summit er Natalie Dunman, Head of Performance Pathways ved UK Sport, som vil fortælle om, hvordan Storbrittanien arbejder med performance pathways for at sikre topkvalitet på alle niveauer fra talent til verdensklasse.

Yderligere

oplysninger

Links

 • Talentarbejde

  Godt talentarbejde handler om at skabe miljøer med høj kvalitet, hvor talenter får mulighed for udvikle sig til atleter på højeste internationale seniorniveau.

 • Elitekommuner

  Team Danmarks Elitekommuner er vigtige aktører, når det gælder at skabe de miljøer, hvor talenter kan udvikle sig til atleter på højeste internationale seniorniveau.

 • Hvad er et talentmiljø i verdensklasse?

  Hvad kendetegner et talentudviklingsmiljø i verdensklasse? Og hvordan kommer fremtidens talentudviklingsmiljøer til at se ud?

Tilmeld dig vores nyhedsmail