Partnerskaber med ungdomsuddannelsesinstitutioner skal være med til at sikre gode og fleksible vilkår for talenter og eliteatleter under uddannelse.

12. juni 2018

I elitesport skal der være plads til det hele menneske. Derfor samarbejder Team Danmark med uddannelsespartnere landet over, der sikrer en høj kvalitet af tilbud målrettet elitesportsudøvere.
Heldigvis er der et stigende antal ungdomsuddannelsesinstitutioner, der gør en særlig indsats for elitesportselever.

”I Danmark har vi valgt en ansvarlig eliteidrætsmodel, der giver danske atleter mulighed for at udvikle verdensklasse samtidig med, at de kan tage en uddannelse. Det er en succesrig model, hvor vi arbejder hele vejen rundt om atleterne, så de også er rustet til et liv efter eliteidrætten. Derfor er det afgørende, at vi sammen med vores uddannelsespartnere skaber nogle fleksible rammer i uddannelsessystemet, så atleterne kan tage en uddannelse sideløbende med deres elitesportskarriere.”
Magnus Wonsyld Team Danmarks konsulent for karriere og uddannelse

Han forklarer, at uddannelsespartnerne vurderes ud fra en række kriterier som eksempelvis mulighed for morgentræning, antallet af Team Danmark godkendte elever, forlængede forløb, fleksibilitet og et koordineret samarbejde om den pågældende atlet mellem skole, klub/forbund og Team Danmark.

Uddannelsespartnerne får både sparring, synlighed og viden gennem samarbejdet, og skolerne med flest Team Danmark-elever får et tilskud til administrationsomkostninger.
Skoler, der ønsker at blive uddannelsespartner, skal søge senest den 14. september for at komme i betragtning til perioden 2019-2021.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • Uddannelse

    Team Danmark og uddannelse

Tilmeld dig vores nyhedsmail