Orienteringsløber og firedobbelt verdensmester Maja Alm modtager stor donation fra Salling Fondene, der gør det muligt at satse på drømmen om OL i Tokyo 2020.

05. juli 2018

Det er ikke gratis at komme til OL. Vejen til OL kræver dedikation, utallige timers træning og modet til store ambitioner. Alt sammen elementer Maja Alm besidder i så rigelige mængder, men OL har indtil videre været et lukket land for Maja Alm, da orienteringsløb ikke er en del af det olympiske program. Nu får hun med en donation fra Salling Fondene på 240.000 kroner en unik mulighed for at realisere drømmen om at deltage ved OL for Danmark.

”Det har altid været en drøm for mig at komme til OL, og hvis jeg skal til OL, skal det være i atletik. Jeg er utrolig taknemmelig for donationen. Den giver mig det økonomiske fundament, der skal til, for at jeg kan at fokusere på både VM og OL i to forskellige idrætsgrene i de kommende to år. Jeg har brug for at sætte mig store og ambitiøse mål, og jeg glæder jeg mig helt vildt til at kæmpe for, at det skal lykkes."
Maja Alm

Det er atletikdistancerne 5000 meter eller 3000 meter forhindringsløb, der er de umiddelbare muligheder for Maja Alm.

Økonomien skal gå direkte til at forbedre hendes muligheder for at kunne fokusere på træning, konkurrence og ikke mindst restitution de kommende år. Økonomien skal således indgå i Majas daglige budget, som hovedsagligt har bestået af SU og en mindre støtte fra Team Danmark.

”Fra Salling Fondenes side er vi glade for at kunne give et bidrag til dygtige, danske atleter. Det gør vi gennem vores donation til Team Danmark, men nu også med støtte til Maja Alm, som får et rygstød frem mod OL i Tokyo. Vi vil gerne gøre hverdagen endnu bedre og endnu sjovere, og det håber vi at kunne medvirke til gennem de oplevelser, Maja Alm forhåbentlig vil give os alle," siger Per Bank, bestyrelsesformand for Købmand Ferdinand Sallings Mindefond.

Salling Fondene har gennem mange år været en afgørende støtte for dansk eliteidræt med store donationer til Team Danmark. Team Danmarks direktør, Lone Hansen, glæder sig over, at Salling Fondene endnu engang giver mulighed for at udvikle en atlet i en ny retning.

”Maja Alms projekt er fantastisk spændende på flere parametre. Maja er et skoleeksempel på en atlet, der har formået at udvikle sig til verdens bedste samtidig med, at hun har studeret til tandlæge på Aarhus Universitet. Hun har bevist, at hun besidder det råstof, der skal til for at blive en verdensklasseatlet, og det bliver spændende at følge transitionen fra en sportsgren til en anden. Det er en ny måde at arbejde på, og der kan være nye potentialer for dansk eliteidræt, hvis vi tør tænke nyt og innovativt, som Maja og hendes trænere har valgt at gøre,” siger Lone Hansen.

Fakta

Maja Alm er 29 år og har vundet seks VM-titler og er den danske orienteringsløber, der har vundet flest VM-titler gennem tiden. Sideløbende med den sportslige karriere læser hun til tandlæge på en fleksibel ordning på Aarhus Universitet. Et studium hun forventer at afslutte i 2019.

Tilmeld dig vores nyhedsmail