De danske badmintonspillere forbereder sig til VM om fire uger, samtidig med at de spiller World Tour-turneringer i Malaysia og Indonesien. En tæt pakket kalender stiller store krav til spillernes fysiske forberedelser.

06. juli 2018

I sidste uge var der Malaysia Open, i denne uge er der Indonesia Open og fra 30. juli til 6. august spilles der VM i Nanjing i Kina. Den nye World Tour i badminton byder på 15 årlige turneringer på niveau med eller over de tidligere Super Series-turneringer. Derudover er der Badminton Ligaen, DM, EM og VM samt en række challenge-turneringer for de lavererangerede spillere. De danske badmintonspillere har et tæt pakket program, som stiller store krav til deres fysiske forberedelser igennem sæsonen.

Team Danmarks fysiske træner, Mads Brink Hansen, er taget med badmintonspillerne til Asien for at hjælpe atleterne med blandt andet at time og dosere den fysiske træning i forhold til at præstere optimalt både nu og ikke mindst til VM om fire uger.

”VM-træningen plejer at være en seks-syv-ugers blok, hvor alle spillerne er hjemme og kan fokusere 100 pct. på træningen. De seks uger er i år delt i to uger hjemme, to uger i østen og så to-en-halv uge hjemme igen før afrejse til VM. Det er en svær balance, fordi Malaysia og Indonesia Open er vigtige turneringer i sig selv, men samtidig skal fungere som forberedelse til VM, som er årets største mål,” siger Mads Brink Hansen.

01/08

Hans-Kristian Solberg Vittinghus

De danske spillere benytter styrketræningsrummet flittigt under World Tour-turneringerne i Malaysia og Indonesien.

02/08

Line Kjærsfeldt

Der arbejdes på kondicyklen.

03/08

Opvarmningshallen

Line Kjærsfeldt og Mia Blichfeldt fangeti et afslappet øjeblik i opvarmningshallen.

04/08

Mathias Christiansen

Mathias Christiansen og hans spejlbillede i udfald med vægtstang.

05/08

Kim Astrup

Doublespilleren Kim Astrup med både håndvægte og elastik.

06/08

Anders Skaarup

Anders Skaarup laver benpres, mens doublemakkeren Kim Astrup ser til.

07/08

Mens der ventes...

De danske damesinglespillere venter på gangen inden kamp.

08/08

Thumbs up fra Mia Blichfeldt og Line Kjærsfeldt

Der er god stemning hos de danske damesingler her fire uger før VM.

Et langsigtet fokus

Siden den nye World Tour blev introduceret har Team Danmark i samarbejde med landstrænere og spillere arbejdet på at justere planer og rutiner i forhold til den nye struktur med flere turneringer og flere rejser. Derfor var Mads Brink Hansen også i januar med badmintonspillerne i Malaysia og Indonesien for at afprøve strategier for fysisk ’Pre Competition Priming’, som køres ca. 6 timer før kamp, op- og nedvarmning, restitution og vedligeholdende fysisk træning.

”Det, at jeg har oplevet forholdene herude, og at vi har prøvet mange af tingene af i de samme faciliteter, gør, at jeg har kunnet designe programmer, som passer præcis til det, spillerne har at arbejde med. Derfor har vi også et ret godt billede af, hvad der virker,” siger Mads Brink Hansen.

Det primære mål med de fysiske forberedelser er at toppe ved VM, men derudover er der samtidig et langsigtet mål om at uddanne og ruste spillerne til fremadrettet at håndtere perioder med mange turneringer og rejser.

Fakta

VM i badminton spilles i Nanjing i Kina fra 30. juli til 6. august. Danmark stiller med i alt 17 spillere:

Viktor Axelsen, Anders Antonsen og Hans Kristian Solberg Vittinghus i herresingle, Mia Blichfeldt og Line Kjærsfeldt i damesingle, Carsten Mogensen / Mathias Boe, Mads Conrad / Mads Kolding og Anders Skaarup / Kim Astrup i herredouble, Christinna Pedersen / Kamilla Rytter Juhl og Sara Thygesen / Maiken Fruergaard i damedouble samt Christinna Pedersen / Mathias Christiansen og Sara Thygesen / Niclas Nøhr i mixeddouble.

Ved VM i 2017 vandt Danmark to medaljer: Guld til Viktor Axelsen i herresingle og bronze til Christinna Pedersen / Kamilla Rytter Juhl i damedouble.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • Træn som en atlet

    Her finder du en masse viden og redskaber, som er udviklet af vores eksperter til de danske verdensklasseatleter, og som du kan prøve, hvis du vil træne som en atlet!

Tilmeld dig vores nyhedsmail