Det blev den netop afgåede rektor for Falkonergårdens Gymnasium og HF, der løb med Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris 2017 ved DRs gallashow Sport 2017. Prisen er givet for næsten 35 års utrættelig indsats for at sikre atleter fleksible uddannelsesvilkår.

06. januar 2018

Listen af verdensklasseatleter, der har nydt godt af Kirsten Cornelius indsats er alenlang. Fra verdensmester Maja Alm, VM-bronzevinderne Amalie Dideriksen og Pernille Blume til Europamester Casper Pedersen. For bare at nævne nogle af dem, der med en studentereksamen fra Falkonergårdens Gymnasium og HF i rygsækken har leveret medaljer til Danmark i 2017.

Lørdag aften blev hun hædret med Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris 2017 til DRs store gallashow Sport 2017 i Boxen i Herning.

Siden 1991 har hun været rektor på Falkonergårdens Gymnasium og HF, som i en lang årrække har haft det største antal af eliteidrætselever i Danmark. I dag er ca. 450 eliteidrætselever fra en lang række sportsgrene elever på gymnasiet. I 1984 var Kirsten Cornelius med til at udvikle den 4-årige gymnasieordning.

Den 4-årige ordning har udviklet sig til at været en central del af rygraden i dansk talentudvikling og eliteidræt og er et stærkt udgangspunkt for at unge atleter både kan udvikle deres fulde potentiale inden for uddannelse og eliteidræt.

default-thumbnail

Sport 2017 prisvinder: Det gør mig mest stolt

Den netop afgåede rektor fra Falkonergårdens Gymnasium og HF Kirsten Cornelius vandt Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris 2017 lørdag aften ved Sport 2017. 

Team Danmarks formand Frank Jensen glæder sig over valget af Kirsten Cornelius. Han fremhæver samtidig at prisen i år er med til at sætte fokus på, hvor vigtigt det er for dansk eliteidræt, at atleter tilbydes fleksible uddannelsesvilkår.

”Kirsten Cornelius har gennem flere årtier været en fantastisk drivkraft for at sikre atleter fleksible uddannelsesmuligheder. Hun har et stort hjerte for talentarbejdet, og det er fantastisk at høre fra så mange atleter, hvordan hendes engagement har været med til at gøre det muligt at få uddannelse til at gå op i en højere enhed med den sportslige karriere. Det er en hjørnesten i Team Danmarks eliteidrætsmodel, at atleterne har mulighed for at uddanne sig sideløbende med den sportslige udvikling, og det er Kirsten Cornelius en fornem ambassadør for,” siger Frank Jensen.    

Også Per Bank, administrerende direktør i Dansk Supermarked Group, hylder Kirsten Cornelius.

"Som Team Danmarks største kommercielle partner er vi stolte af at støtte de danske sportstalenter, så de kan give hele Danmark store oplevelser og give os alle noget at drømme om. Men vi ved også godt, at talent sjældent skabes alene. Bag atleterne står mennesker, som er fuldstændig afgørende for dansk eliteidræts succes. Det er Kirsten Cornelius et fremragende eksempel på. Gennem en årrække har hun ydet et enestående bidrag til talentudviklingen i dansk elitesport og er derfor en særdeles værdig modtager af Talentprisen."

Det er en afstemning blandt sportscheferne i de Team Danmark-støttede specialforbund, der afgør vinderen af talentprisen. Med prisen følger 25.000 kr. til brug i Dansk Supermarked Groups butikker (Netto, føtex, Bilka og Salling).

De øvrige to nominerede til prisen var Flemming Green, udviklingschef i Danmarks Ishockey Union og Catherine Marsal, kvindelandstræner i Danmarks Cykle Union.

Yderligere

oplysninger

Link

  • Talentarbejde

    Team Danmarks talentarbejde, talentprisen, tidligere vindere og meget mere.

Tilmeld dig vores nyhedsmail