Vm fra 28. februar til 4. marts markerer starten på ny OL-satsning i kvindelig banecykling. Satsningen sker i samarbejde mellem Team Danmark og Danmarks Cykle Union og er finansieret med midler fra Salling Fondene.

27. februar 2018

Team Danmark har siden 2015 arbejdet tæt sammen med Danmarks Cykle Union om at styrke og udvikle elitemiljøet i dansk kvindecykling. De tre års satsning har løftet dansk kvindecykling op i den internationale elite, og de kvindelige danske cykelryttere har leveret en lang række imponerende resultater med Amalie Dideriksens VM-guld på landevej i 2016 som et af de helt store højdepunkter.

Projektet udvides nu til også at omfatte en OL-satsning i banecykling. Den nye satsning er finansieret med midler fra den donation på 50 millioner, som Team Danmark i 2017 modtog fra Salling Fondene.

”Danmarks Cykle Union har på bare tre år formået at udvikle et stærkt talent- og elitemiljø inden for kvindecykling. Det har allerede givet imponerende resultater i landevejscykling, og jeg glæder mig over, at vi med donationen fra Salling Fondene kan udvide projektet, så vi kan understøtte det store potentiale, der også er inden for kvindelig banecykling."
Lone Hansen Adm. direktør

Danmark stærkt repræsenteret ved VM

I denne uge skal der køres om VM-medaljer i banecykling i Apeldoorn i Holland. Danmark er traditionen tro stærkt repræsenteret i herrerækkerne, men stiller også på kvindesiden stærkt til start med Trine Schmidt, der har genoptaget cykelkarrieren efter flere års pause og i 2017 blev dobbelt europamester, og Amalie Dideriksen, der udover at være dobbelt VM-medaljevinder på landevejen også har etableret sig som en del af verdenseliten i banecykling.

Martin Lollesgaard, der er assisterende landstræner i banecykling og har stået i spidsen for de kvindelige banerytteres VM-forberedelser, er optimistisk forud for VM.

”Amalie virker som om, at hun er et rigtigt godt sted lige nu, og selvom hun har døjet med lidt sygdom, virkede hun super skarp ved de sidste træningspas på vores samling i Ballerup i sidste uge, og hendes muligheder for succes er rigtig gode. Trine kører godt nok sit første VM i mange år, men hun viste høj klasse med to guldmedaljer ved EM sidste år, og jeg tror på, at de begge to kan køre med om topplaceringerne ved VM,” siger Martin Lollesgaard.

default-thumbnail

Kom tæt på Amalie Dideriksen

"Da jeg var til OL i Rio, så jeg, at vores drenge vandt OL-bronze, og det inspirerede mig utrolig meget". Sådan lyder det fra banerytter Amalie Dideriksen, som drømmer om en OL-medalje, brænder for at vinde og ser op til sine forældre og sin bror. Kom tæt på den danske banerytter, der i 2016 blev verdensmester i linjeløb.

Gode perspektiver frem mod OL i 2020 og 2024

Den nye OL-satsning giver ifølge Martin Lollesgaard mulighed for at udnytte det momentum, der med blandt andre Trine Schmidt, Julie Leth og Amalie Dideriksen er inden for kvindelig dansk banecykling, og han ser rigtig gode perspektiver, hvis man kan kombinere den nye satsning med de erfaringer, der er fra det succesfulde baneprogram hos herrerne med mange års know how.

”Der er gode perspektiver i dansk kvindecykling, og med den nye OL-satsning og de ekstra midler fra Team Danmark kan vi skabe et professionelt set up omkring de kvindelige baneryttere. Vi har desuden en masse erfaring fra arbejdet med herregruppen og viden om teknologi og udstyr, som vi kan tage med over, så jeg ser rigtig gode muligheder frem mod OL i 2020 og 2024,” siger Martin Lollesgaard.

 

Foto: Stine Sophie Winckel

Fakta om den nye OL-satsning

Team Danmark og Danmarks Cykle Union indledte i januar 2015 et projekt omkring udvikling af dansk kvindecykling med det hovedformål at udvikle et elitemiljø for kvindecykling i Danmark, og dermed give den enkelte rytter mulighed for at udvikle sit potentiale fra ungdomsrytter til international seniorelite. Den langsigtede resultatmæssige målsætning med projektet er medalje ved OL i Tokyo 2020.

Projektet blev i december 2017 tilført en ekstra bevilling på en million kroner årligt fra 2018-2020 og udvidet med en satsning specifikt målrettet kvindelig banecykling. Den ekstra bevilling kommer fra den donation på 50 millioner, som Team Danmark i juni 2017 modtog fra Salling Fondene.

De ekstra midler skal bl.a. gå til ansættelse af en landstræner for kvindelig banecykling, til træningslejre og til deltagelse i VM, world cups mv.

Tilmeld dig vores nyhedsmail