Mentorprogram

Team Danmarks mentorprogram giver mulighed for, at du som atlet kan få en mentor, som du kan sparre med omkring din uddannelse og dine kompetencer, der kan være relevante i et arbejdsliv under eller efter din sportslige karriere.

Team Danmarks mentorprogram giver atleter adgang til ressourcepersoner, som kan bidrage med sparring om uddannelses- og karrieremæssige valg.

Programmet skal bidrage til forståelse for arbejdsmarkedets behov og hjælpe til en frugtbar overgang fra den sportslige til den civile karriere.

Rammerne for et mentorforløb

Et mentorforløb er et møde mellem to personer, hvor det handler om at give og modtage – både for mentor og mentee. Begge parter bidrager og beslutter i fællesskab, hvordan forløbet skal se ud.

Det er dig som atlet (mentee), der skal opsøge kontakten til mentoren. Du skal være opsøgende og drivende i processen og skal naturligvis møde forberedt op til evt. samtaler.

Mentoren stiller en ressource til rådighed, som mentee kan søge sparring fra og få gode råd af.

Hvad kan du bruge en mentor til?

Din mentor arbejder i en af de virksomheder, der stiller sig til rådighed for mentorprogrammet og matches ud fra relevant faglighed i forhold til din situation.

Du kan sparre med din mentor og diskutere din situation, få gode råd til, hvordan du håndterer livet som atlet, sparring i forhold til jobsøgning, gode råd til dit CV etc.

I kan også drøfte emner som valg af retning i uddannelse, dit selvbillede, og hvordan dine kompetencer efter en elitekarriere kommer i spil.

Herudover kan din mentors netværk sættes i spil efter relevans. I det hele taget, vil du få en engageret person, der vil stå på sidelinjen og følge dig i mål. Men det kræver, at du selv er engageret og motiveret.

Sådan finder du en mentor

Du skal i første omgang tage en snak med din sportschef om dine tanker omkring en mentor. Din sportschef kan derefter tage fat i en af Team Danmarks sportsmanagere, der hjælper dig videre i processen.

Når to mennesker mødes, er der altid en risiko for, at det ikke fungerer. I Team Danmark vil vi, hvis der er behov, hjælpe med at finde det rigtige match. Hvis et forløb ikke fungerer, vil vi sammen med dig sørge for, at I enten får afklaret de problemer, der måtte være mellem mentee og mentor eller hjælpe med et nyt match, der passer bedre.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Tilmeld dig vores nyhedsmail