Bronzevinderne fra OL 2021 er tilbage på landsholdet i roning

05. august 2022

OL-bronze vinderne Joachim Sutton og Frederic Vystavel tager endnu en olympiade sammen. Målet er en podieplads til OL 2024 i Paris, og den succesrige duo er allerede i fuld gang med træningen på Bagsværd Sø.

"Pausen fra roning har gjort os godt. Vi har kunnet nyde livet. Se venner og familie, og passet et arbejde. Men jeg har inderligt savnet livsstilen som topatlet med en struktureret og planlagt hverdag” siger Fred Vystavel

"Min store drøm er, at vi finder tilbage til det unikke og dedikerede arbejde vi lagde i vores sidste OL-kampagne. Jeg glæder mig til alle de hårde, og gode træningstimer, der ligger foran os. Sammen kan vi nå vores mål – en OL-guldmedalje i Paris 2024," siger Frederic Vystavel, der nu igen kan kalde sig landsholdsroer i Danmarks RoCenter (DRC).

Vabler fremfor computer
Joachim Sutton har de sidste år fungeret som roteknisk sparringpartner i den tunge en-åres gruppe i DRC, og han har lejlighedsvis været med på vandet sammen med de andre tunge herreroere.

"Jeg har haft et lille ben inde i DRC og har kunnet følge med i, hvad der sker på landsholdet. Det har også fået mig til at indse, at min olympiske drøm fortsat lever. Og hånden på hjertet, så sjovt er det heller ikke at sidde bag en computer dagen lang. Jeg elsker at sætte mig mål, flytte grænser og presse mig selv ekstremt. Lige som Fred har jeg også en OL-ting i hovedet. Jeg drømmer om en OL-guldmedalje, og derfor er jeg klar til endnu en olympiade sammen” udtaler Joachim Sutton.

En tilfreds sportschef
Thor Juul Kristensen, der selv vandt OL-guld sammen med Guldfireren i 2004, er svært tilfreds med roernes beslutning om comeback.

”Joachim og Fred er to meget selvstændige og ansvarlige topatleter, som vi er utrolig stolte over at have tilbage på landsholdet. De har vist et forbilledligt samarbejde med deres træner, og de er præcis de rollemodeller, som vi har efterlyst. De gør alders- og erfaringsspændet på vores landsholdstrup langt mere komplet, og det styrker hele Danmarks RoCenter, siger Thor Juul Kristensen, der sammen med Team Danmark er ved at skabe mulighed for de kan dedikere sig professionelt til en satsning på fuld tid fra nu og hele vejen frem til Paris.

Fakta:

  • Parret skal præstere minimum en 11. plads til VM 2023 for at kvalificere sig til OL2024.
  • Joachim Sutton er 27 år og ror for Roskilde Roklub.
  • Fred Ystavel er 28 år gammel og ror for Københavns Roklub.
  • Makkerparret trænes af den tidligere landsholdsroer Jens Vilhelmsen.

Foto: Lars Møller

Yderligere oplysninger
Thor Juul Kristensen, sportschef Dansk Forening for Rosport, tlf. 5178 8239, mail: [email protected]

Tilmeld dig vores nyhedsmail