Danske eliteatleter har gennem måneder udvist stort ansvar og forståelse for coronarestriktioner. Et EM i håndbold på hjemmebane er lige præcis det, Danmark har brug for lige nu.

22. november 2020

Vi er mange, der venter i spænding på, om EM i håndbold kan gennemføres. DHF har lagt beundringsværdigt mange kræfter i at overtage afholdelsen af EM med en lang række strikse coronaprotokoller. Men ingen venter mere spændt end spillerne, som i årevis har trænet målrettet mod netop EM på hjemmebane.

Hos Team Danmark, hvor man sammen med landsholdet har arbejdet hårdt på at gøre holdet helt klar til slutrunden, er der stor forståelse for spillernes følelser lige nu, hvor de ikke ved, om de skal trække den røde og hvide landsholdstrøje over hovedet om få uger.

”Jeg ved, at spillerne er indforståede med meget strikse regler. De er parat til at gøre, hvad der skal til, for at EM kan afvikles. Derfor har jeg også et stort håb om, at EM kan afvikles på en forsvarlig måde, hvor også sundhedsmyndighederne er trygge. Jeg kan i hvert fald konstatere, at eliteidrætten over en bred kam har gjort alt, hvad den kan for at udvise samfundssind og også vil gøre det til en EM-slutrunde,” siger Lone Hansen, adm. direktør i Team Danmark.

Der findes få ting, som kan samle Danmark som eliteidræt. Et EM i håndbold på hjemmebane vil være et absolut tiltrængt pusterum, lyder der fra Lone Hansen.

”Hele Danmark har brug for at samles om noget, der kan skabe glæde og begejstring på kryds og tværs af landsdele, alder, køn og politisk ståsted. Det kan eliteidrætten. Derfor krydser jeg, DHF, spillerne, staben omkring holdet og formentlig stort set hele Danmark alt, hvad vi har, for at de mesterskabete fløjtes i gang om få uger,” siger hun.

Tilmeld dig vores nyhedsmail