50 idrætsskoleelever tester nyt interaktivt undervisningsmateriale, der skal engagere og involvere unge atleter i aldersgruppen 15-20 år i undervisningen i basal sportsernæring.

05. maj 2020

Her i corona-tiden har Team Danmarks ernæringsfysiologer haft mulighed for at teste en prototype på et nyt interaktivt undervisningsmateriale i basal sportsernæring. 50 elever fra tre 9. klasser fra Sønderbroskolen i Aalborg har afprøvet materialet og givet vigtig feedback.

”Det er super, at vi har fået mulighed for at afprøve vores prototype på 50 idrætsskoleelever. Det er alfaomega, at materialet er i øjenhøjde med målgruppen, og den feedback, vi foreløbig har fået, er positiv.”
Lene Bundgaard Sportsdiætist i Team Danmark

Det nye interaktive undervisningsmateriale er udviklet med henblik på, at det skal være involverende og engagerende og på den måde nå bedre ud til de unge atleter. Resultaterne fra testen med eleverne fra Sønderbroskolen vil derfor være en rettesnor for det videre arbejde med materialet.

9. klasseelever tester interaktivt undervisningsmateriale

9. klasseelever tester interaktivt undervisningsmateriale

På Sønderbroskolen og blandt atleterne er der glæde at spore over at få ny viden og samtidig være med til at sikre kvaliteten af undervisningsmaterialet i basal sportsernæring.

Det er planen, at det nye undervisningsmateriale er færdigt og klar til at blive taget i brug i samarbejde med Elitekommunerne i løbet af efteråret.

Indtil da er her fire korte ernæringsmæssige råd, som du med fordel kan tage udgangspunkt i:

  • Kend din ernæringsmæssige målsætning og dit energibehov
  • Justér dit kulhydrat-indtag efter træningsmængde og intensitet
  • Prioritér kvalitetsprotein og umættet fedt
  • Spis varieret og boost dit immunforsvar

Du kan læse mere og finde yderligere information om sportsernæring her

Fakta

Team Danmark er i gang med at udvikle et nyt interaktivt undervisningsmateriale i basal sportsernæring. Materialet skal engagere og involvere brugerne, som deltager aktivt i undervisningen via deres smartphone eller tablet.

Team Danmarks undervisning i basal sportsernæring skal bl.a. give unge atleter grundlæggende viden på disse 5 punkter:

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Links

  • Sportsernæring

    Kosten kan være afgørende for præstationen. Test dit energibehov og få styr på kulhydrater, proteiner og vitaminer i forhold til din vægt og træning.

Tilmeld dig vores nyhedsmail