Forskningsprojekter skal løfte vidensniveauet i dansk eliteidræt
TEAM DANMARK STØTTER SEKS NYE FORSKNINGSPROJEKTER, DER BLANDT ANDET SKAL UNDERSØGE SENE-OVERBELASTNINGSSKADER OG MUSKELTRÆTHED.
Team Danmark har på baggrund af 16 ansøgninger om midler til forskningsprojekter udvalgt seks projekter, der samlet set støttes med 2.647.801 kroner.
For Team Danmark er samarbejdet med forskningsmiljøerne i Danmark et fokusområde, da forskning er afgørende for at løfte vidensniveauet og finde de små marginaler, der ofte er afgørende i jagten på medaljer. Derfor arbejder Team Danmark også hele tiden på at skaffe flere midler til forskning.
”Udvikling og implementering af ny viden er centralt for udviklingen af dansk eliteidræt. Vi kan se, at forskning gør en stor forskel for at løfte vidensniveauet, og det er med til at skabe en forbedret konkurrenceevne hos danske atleter og trænere,” siger Team Danmarks sportsfysiolog Thue Kvorning, der er med i forskningsudvalget, som vurderer ansøgningerne om midler til forskningsprojekter.
Tidligere har forskningsprojekter blandt andet gjort Team Danmark og dansk eliteidræt klogere på effekten af bikarbonat i roning, vindmodstand i kajak og højdetræning for svømmere.
De seks nye forskningsprojekter, der modtager støtte, er:
Michael Kjær: Identifikation af tidlig sene-overbelastningsskader hos eliteatleter i Team Danmark
Jeppe Foged Vig-Larsen: Muskeltræthed ved gentaget høj-intenst arbejde i elite-ishockey
Kent Klitgaard: Undersøgelse af kræfter i sæde og fodspark under maksimal kajakroning i mandskabsbåde
Kasper Gejl: Forandringer i kropsmasse under nedtrapningsperioder og effekter af kostfiberrestriktion og et reduceret kulhydratindtag på kropsmasse og præstationsevne i kortvarige vægtbærende sportsgrene
Daniel Minzari: Badehætter – fase 2
Danny Christiansen: Opvarmning med pre-okklusion. Effekten på præstation og smertereception i intens-udholdenhedsatleter
YDERLIGERE OPLYSNINGER:
Thue Kvorning, sportsfysiolog, tlf.: 5192 2319
Fakta
Indkomne ansøgninger vurderes og prioriteres ud fra et objektivt vurderingsgrundlag gennem et internt review-panel og via en høringsrunde med repræsentanter fra Team Danmarks faggrupper og specialforbund. På baggrund af det udfærdiges en indstilling, som sendes til Team Danmarks forskningsudvalg, der laver den endelige prioritering og forelægger denne for Team Danmarks bestyrelse.