Team Danmark-støtte for 2018 på plads
Team Danmarks bestyrelse har fastlagt støtten til elitearbejdet i 23 specialforbund næste år. Der er afsat 82,4 mio. Kr. Til udviklingen af eliteidrætten i foreløbig 23 specialforbund det kommende år. Samtidig kan flere specialforbund se frem til donationsmidler fra Salling Fondene.
Budgetterne til elitearbejdet for 23 specialforbund er på plads, og de kan samlet set se frem til 82,4 mio. kroner fra Team Danmark næste år. Derudover blev der tidligere i år afsat ca. halvanden million kroner fra Salling Fondene til specialforbundenes elitebudget i 2018.
”Dansk eliteidræt er i rigtig god form. Danmark er blandt de bedste nationer under 10 millioner indbyggere, og vi kan være stolte over, at danske eliteatleter repræsenterer Danmark på så fornem vis over hele kloden. De er om nogen med til at give Danmark et fællesskab og sammenhængskraft. Derfor glæder jeg mig over, at vi på grund af donationen fra Salling Fondene har mulighed for at fastholde niveauet i den økonomiske støtte til specialforbundene i 2018. Vi lover verdensklasse for hver en krone,” siger Team Danmarks formand, Frank Jensen.
Nyt udstyr, forskning og teknologi
Ud over den direkte støtte kan mange specialforbund nemlig se frem til at modtage midler fra Salling Fondene, som gennem de sidste otte år har bakket massivt op om dansk eliteidræt, og i juni donerede fonden 50 mio. kr. til Team Danmark. Midler der kan investeres i en lang række initiativer, som kan være med til at give de danske eliteatleter de sidste marginaler de kommende år. De danske banecykelryttere kan eksempelvis se frem til specialudviklede dragter, hjelme og nye fintunede cykler. Flere sejlere får nye både, de bedste atleter får mulighed for øget konkurrencedeltagelse, og vi kan søsætte nye talentprojekter, som også på den lange bane kan give danske atleter verdensklasse, forklarer Frank Jensen.
”Finansiering er et afgørende parameter i international eliteidræt. I Danmark har vi gennem mange år været meget dygtige til at optimere den daglige træning. Det skal vi stadig være, men der bliver konstant udviklet ny teknologi, forskning og udstyr, som flytter grænserne. Her skal vi følge med udviklingen, og det har vi stor fokus på i vores tætte samarbejde med specialforbundene,” siger han.
Prioritering er nøgle til succes
Den seneste tid har flere lande besøgt Team Danmark for at lære mere om, hvordan et land af vores størrelse kan levere på så højt niveau til VM, EM og OL. Noget af det, de er mest interesserede i at høre mere om, er den danske eliteidrætsmodel, fortæller Team Danmarks direktør, Lone Hansen.
”Vi har en model, hvor Team Danmark som politisk uafhængig har mulighed for at lave skarpe prioriteringer på baggrund af behov og potentiale. Det betyder, at de midler, vi har til rådighed kan bruges, hvor de gør størst mulig forskel, og det er en model vores udenlandske kolleger i øjeblikket skeler meget til. Nu skal vi sammen med specialforbundene fastholde momentum, for konkurrenceniveauet i international eliteidræt bliver stadig skarpere og skarpere,” siger hun.
Med budgettet på plads for den direkte støtte til 23 specialforbund tager vi fat på andet år i olympiaden frem mod 2020. Der er skabt et godt fundament, og vi ved, hvor vi skal sætte ind for at forløse nye potentialer, lyder det fra Lone Hansen.
”Det handler bl.a. om, at vi skal fokusere på at skabe flere ressourcer til dansk eliteidræt, videreudvikle trænere og sportschefers kompetencer og ikke mindst styrke forskning og innovation i eliteidrætten. Blandt andet arbejder vi sammen med Danmarks Idrætsforbund hårdt på at etablere nationale elitesportscentre (NEC) i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Etableringen af NEC vil være et stort skridt for dansk eliteidræt i mange år,” siger hun.