Spiseforstyrrelser | Team Danmark

Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser har ofte alvorlige negative konsekvenser i forhold til sundhed, udvikling og trivsel. Derfor skal spiseforstyrrelser behandles. Mange faktorer spiller ind på om en person udvikler en spiseforstyrrelse. Dels kan man være psykologisk sårbar eller have oplevet svære belastninger i livet og dels kan man leve i omgivelser der fastholder tilstanden eller måske forværre denne yderligere.

Vægt og kropssammensætning har stor betydning i de fleste sportsgrene, og det kan ske, at nogle atleter udvikler et forstyrret forhold til kosten.
Læs mere
Selv den mest modstandsdygtige atlet kan blive ramt af uhensigtsmæssige tanker om mad og kropsbillede, og det kan ske på tværs af køn, alder, sportsgren og niveau. Hvad enten du er atlet, træner eller anden ressourceperson er der en række tegn på forstyrret spisning, som du bør være opmærksom på.
Læs mere
Som ressourceperson er der en række ting, du bør være opmærksom på i din kontakt med atleterne for at forebygge uhensigtsmæssig spiseadfærd og spiseforstyrrelser:
Læs mere
REM-S er et syndrom, der opstår ved for lavt energiindtag i forhold til energiforbrug. Når energiindtaget bliver for lavt til at understøtte de funktioner i kroppen, som er involveret i at opretholde optimal sundhed og præstation, kan det have negative konsekvenser for både den fysiologiske og den psykologiske sundhed og trivsel.
Læs mere her
TEAM DANMARK