Viktor Axelsen har været tæt på uovervindelig i 2021 og kronede året med at vinde en suveræn OL-guldmedalje i Tokyo. Derfor vinder han prisen som Årets Sportsnavn i et uhørt stærkt finalefelt. Den prestigefyldte pris uddeles af DIF og Team Danmark.

21. januar 2022

Fem turneringssejre, vinder af sæsonfinalen, nummer et på verdensranglisten og en suveræn OL-guldmedalje. 2021 har været et år, hvor Viktor Axelsen har været i en klasse for sig på badmintonscenen. De mange sejre og titler kommer til at stå som et monument i international badminton i mange år, og derfor vinder han prisen som Årets Sportsnavn 2021.

”Jeg er selvfølgelig enormt glad og stolt over at blive Årets Sportsnavn igen. Specielt i år med så stærkt et felt med så mange mestre og dygtige atleter. Den store konkurrence gør, at det på en måde er et endnu større skulderklap. Jeg er glad for, at jeg har været så stabil i løbet af året, og jeg er stolt over mine resultater. Den her pris er et fantastisk sidste kapitel til dette fantastiske år – og noget som også giver en masse blod på tanden til det nye år.”
Viktor Axelsen Årets sportsnavn 2021

Det er anden gang, at Viktor Axelsen vinder den fornemmes idrætspris. Første gang var i 2017, og at vinde prisen to gange er forbeholdt meget få atleter.

”Det var en anden følelse dengang, fordi jeg var yngre, og det var første gang, jeg havde vundet noget stort i form af VM. Denne gang er det helt specielt. Både fordi jeg vinder prisen i et OL-år, men også fordi jeg er blevet ældre, og i dag er en anden person. Jeg har lettere ved i dag at vurdere, hvor stor denne anerkendelse er, og fordi jeg er endnu mere bevidst om, hvor godt mine kollegaer gør det, så jeg ved hvor stærkt et felt, jeg er oppe i mod. Og det er ikke en uendelig lang karriere, man har som atlet, så at have flere af de her priser er selvfølgelig helt unikt,” siger Viktor Axelsen.

Prisen som Årets Sportsnavn uddeles i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark, og hos sidstnævnte kan formand for Team Danmark, Lars Krarup, ikke andet end at beundre verdensstjernen.

”Det er ganske enkelt utroligt, hvad Viktor Axelsen har bedrevet i 2021, og han er en yderst værdig vinder af prisen i et finalefelt med tre olympiske guldvindere. Viktor har nærmest virket uovervindelig. Det er imponerende at se, hvordan han hele tiden bygger videre og sætter nye mål. Han læner sig ikke tilbage og nyder synet af sit bugnende trofæskab. Han jagter hele tiden nye mål, og det er til stor inspiration for mig og helt sikkert også for mange både i og uden for sportens verden,” siger Team Danmarks formand, Lars Krarup.

Hos Danmarks Idrætsforbund udtaler Hans Natorp, der er formand for dommerkomitéen:

”Kæmpe tillykke til Viktor Axelsen med den prestigefyldte titel Årets Sportsnavn 2021. Viktor Axelsen har vundet stort set alt, hvad han har rørt ved i 2021, og OL-guldet i Tokyo vil ingen naturligvis nogensinde glemme. Viktors imponerende præstationer i 2021 skinner også ekstra klart, når man ser på det helt vanvittigt stærke felt af atleter, som han har været oppe mod i år i kampen om at blive Årets Sportsnavn. Trods coronaudfordringer har det været et fremragende dansk sportsår med et væld af imponerende præstationer og resultater i mange forskellige idrætsgrene.”

Sejleren Anne-Marie Rindom og banerytterne Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv var også nomineret til Årets Sportsnavn 2021. Anne-Marie Rindom var nomineret for sin guldmedalje i Laser Radial til OL, der blev sikret i et drama, der var en Hollywood-film værdig, mens Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv udover OL-guld i parløb også blev verdensmestre i et gyldent 2021.

Tidligere vindere af Årets Sportsnavn

1991: Mette Jacobsen, svømning
1992: Jesper Bank, sejlsport
1993: Damelandsholdet, håndbold
1994: Damelandsholdet, håndbold
1995: Mette Jacobsen, svømning
1996: Bjarne Riis, cykling
1997: Wilson Kipketer, atletik
1998: Letvægtsfireren, roning
1999: Camilla Martin, badminton
2000: Damelandsholdet, håndbold
2001: Thomas Bjørn, golf
2002: Tom Kristensen, motorsport
2003: Nicki Pedersen, speedway
2004: Letvægtsfireren, roning
2005: Tom Kristensen, motorsport
2006: Mikkel Kessler, boksning
2007: Rasmus Quist og Mads Rasmussen, roning
2008: Herrelandsholdet, håndbold
2009: Lotte Friis, svømning
2010: Caroline Wozniacki, tennis
2011: Jeanette Ottesen, svømning
2012: Lasse Norman Hansen, cykling
2013: Maja Jager, bueskydning
2014: Camilla Pedersen, triatlon
2015: René Holten Poulsen, kajak
2016: Pernille Blume, svømning
2017: Viktor Axelsen, badminton
2018: Caroline Wozniacki, tennis
2019: Mads Pedersen, cykling
2020: Banelandsholdet i 4.000 meter holdforfølgelsesløb
2021: Viktor Axelsen

Dommerkomitéen 2021
H.K.H. Kronprins Frederik
Kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen
Sportens Hall of Fame, Michael Laudrup
Sportens Hall of Fame, Camilla Martin
DIF’s bestyrelsesformand, Hans Natorp
DIF’s administrerende direktør, Morten Mølholm Hansen
Team Danmarks bestyrelsesformand, Lars Krarup
Team Danmarks direktør, Peter Fabrin

 

 

 

Om ’Årets Sportsnavn’

Prisen som Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991 af DIF i partnerskab med Jyllands-Posten. Siden 2019 er der indgået et rent sportsligt partnerskab, og prisen uddeles nu af DIF og Team Danmark.

DIF og Team Danmark udpeger i alt 15 nominerede til prisen som Årets Sportsnavn, hvorefter der sættes navn på de tre finalister. Det er dommerkomitéen, som afgør, hvem der skal være den endelige vinder af prisen som Årets Sportsnavn 2021.

Udover æren følger der 75.000 kroner med prisen.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • Om Team Danmark

    Team Danmark arbejder for at give danske atleter bedst mulige rammer og vilkår for, at de kan udleve deres potentiale og præstere på højeste internationale niveau. Vi optimerer hele vejen rundt om atleten - både på og uden for banen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail