Den danske badmintonspiller har haft et noget nær perfekt sportsår. Det er blevet til fem turneringssejre, VM-bronze med det danske Thomas Cup-hold, vinder af sæsonfinalerne, en tilbageerobring af verdensranglistens førsteplads og ikke mindst en OL-guldmedalje.

21. december 2021

Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark

Han har i en årrække været en af dansk sports allerstørste stjerner, men i år har Viktor Axelsen lagt endnu et lag på sin imponerende karriere. I 2017 blev Viktor Axelsen hyldet som vinder af Årets Sportsnavn, og nu er han nomineret igen.

Og det er en stolt Viktor Axelsen, der modtager nyheden om nomineringen.

”I et felt med så mange stærke nominerede, der er det et kæmpe skulderklap. Alle nominerede har gjort det fuldstændig fantastisk. For mig ville det være umuligt at finde tre nominerede og specielt en vinder. Så det er helt fantastisk at være udvalgt blandt de sidste tre.”
Viktor Axelsen Badmintonspiller

Kontinuitet på allerhøjeste niveau
Team Danmarks formand, Lars Krarup lægger særlig vægt på, at Viktor Axelsens kontinuitet gennem året har været uovertruffen:
”Det er helt utroligt, hvad Viktor Axelsen har bedrevet i 2021. Han har nærmest virket uovervindelig og jeg har gang på gang nydt at følge hans bedrifter, men også hans professionalisme på og udenfor banen. Det er imponerende at se, hvordan han hele tiden bygger videre og sætter nye mål. Han læner sig ikke tilbage og nyder synet af sit bugnende trofæskab, han jagter hele tiden nye mål. Det er til stor inspiration for mig og helt sikkert også for mange både i og udenfor sportens verden.”


Også hos Danmarks Idrætsforbund er man imponeret over det sportsår, som Viktor Axelsen har haft:
”Axelsen har i 2021 stort set vundet alt, hvad han har rørt ved. Den mest lysende stjerne på sejrshimlen er dog OL-guldet i Tokyo, som han vandt på suveræn vis uden at afgive et eneste sæt i OL-turneringen. Det var fantastisk at opleve Axelsens følelsesudbrud og barnedrøm gå i opfyldelse, da han kunne lade sig hylde med OL-guldet om halsen. Kort efter OL vandt han den store Danish Open på sin egen hjemmebane i H.C. Andersens Odense, hvilket på symbolsk vis understregede et eventyrligt år for Axelsen,” siger Hans Natorp, der er formand for DIF og for dommerkomitéen til Årets Sportsnavn.


Et år til rekordbøgerne
2021 har været et år, hvor Viktor Axelsen har virket uovervindelig på badmintonbanen. Udover OL-guldet i Tokyo, så er de blevet en tilbageerobring af verdensranglistens førsteplads, blandt andet takket være fem turneringssejre, en sejr i sæsonfinalerne og … ved VM. Og det er da også et år, som hovedpersonen selv er rigtig godt tilfreds med:

”Jeg er rigtig glad og stolt over det år, jeg har haft. Det er svært at løbe fra, at jeg er rigtig godt tilfreds og stolt over de præstationer. En af de største sejre har været, at jeg har været så stabil over året – med OL-guldet som det absolut største højdepunkt. Ofte ser du at folk brænder ud efter at vinde noget så stort, men jeg har formået at holde motivationen oppe og det er jeg rigtig stolt af.”
Viktor Axelsen Badmintonspiller

De øvrige finalister til prisen som Årets Sportsnavn 2021 er: Michael Mørkøv & Lasse Norman Hansen, samt Anne-Marie Rindom.

Fakta

Udvælgelseskriterier

De nominerede til Årets Sportsnavn 2021 har DIF og Team Danmark udvalgt på baggrund af følgende kriterier:

Global konkurrence: Hvor udbredt er sportsgrenen og disciplinen, og hvor mange af de store idrætsnationer satser på den?

Konkurrencen og medaljens karat: Et verdensmesterskab er typisk sværere at vinde end et europamesterskab. En konkurrence med deltagelse af resten af eliten er også sværere at vinde end en med mange afbud og skader.

Kontinuitet og forløb: Er der mange på hinanden følgende bemærkelsesværdige resultater? Eller er der gået mange års målrettet arbejde forud for en sejr, så præstationen virker mere fokuseret og mindre tilfældig end den pludselige sejr, som ingen havde regnet med?

Folkelighed: Udbredelsen af sporten i Danmark skaber større interesse og dermed et større pres. Samtidig er den interne, danske konkurrence hårdere.

 

Dommerkomitéen 2021

I dommerkomitéen, der skal finde den endelige vinder blandt DIF og Team Danmarks tre nominerede sportsnavne, sidder:

H.K.H. Kronprins Frederik
Michael Laudrup, Sportens Hall of Fame
Camilla Martin, Sportens Hall of Fame
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen
Adm. direktør i Team Danmark, Peter Fabrin
Bestyrelsesformand i Team Danmark, Lars Krarup
Adm. direktør i DIF, Morten Mølholm Hansen
Bestyrelsesformand i DIF, Hans Natorp (formand for komitéen)

 

Tidligere vindere af Årets Sportsnavn

1991: Mette Jacobsen, svømning
1992: Jesper Bank, sejlsport
1993: Damelandsholdet, håndbold
1994: Damelandsholdet, håndbold
1995: Mette Jacobsen, svømning
1996: Bjarne Riis, cykling
1997: Wilson Kipketer, atletik
1998: Letvægtsfireren, roning
1999: Camilla Martin, badminton
2000: Damelandsholdet, håndbold
2001: Thomas Bjørn, golf
2002: Tom Kristensen, motorsport
2003: Nicki Pedersen, speedway
2004: Letvægtsfireren, roning
2005: Tom Kristensen, motorsport
2006: Mikkel Kessler, boksning
2007: Rasmus Quist og Mads Rasmussen, roning
2008: Herrelandsholdet, håndbold
2009: Lotte Friis, svømning
2010: Caroline Wozniacki, tennis
2011: Jeanette Ottesen, svømning
2012: Lasse Norman Hansen, cykling
2013: Maja Jager, bueskydning
2014: Camilla Pedersen, triatlon
2015: René Holten Poulsen, kajak
2016: Pernille Blume, svømning
2017: Viktor Axelsen, badminton
2018: Caroline Wozniacki, tennis
2019: Mads Pedersen, cykling
2020: Frederik Rodenberg, Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund og Julius Johansen, 4 km. holdforfølgelsesløb, banecykling

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Tilmeld dig vores nyhedsmail