Manden med medicintasken | Team Danmark

Team Danmarks læge Thøger Persson Krogh er med fodboldlandsholdet til VM i Rusland. Vi har taget en snak med Thøger om, hvordan hverdagen i landsholdslejren ser ud for manden med medicintasken.

21. juni 2018

Hvordan ser en typisk dag ud som læge for herrelandsholdet?

Det er mit ansvar at have det overordnede overblik over truppens tilstand. Jeg skal vide, hvem der er friske, trætte eller har helbredsmæssige problemer, som vi skal tage hånd om. Derfor handler det meget om at være til stede på træningsbanen, tale med fysioterapeuterne, som har haft spillerne i hænderne, og være i dialog med trænerteamet.

Klinikken i VM-lejren

Klinikken i VM-lejren er indrettet på et værelse og indeholder det samme udstyr, som du vil kunne finde hos en typisk praktiserende læge.

Hvad har I særligt fokus på, når I kigger på spillerne?

Spillerne fysiske tilstand er heldigvis rigtig god. Vi har haft et godt forløb op til VM, så det er mest småting, vi holder øje med. Et eksempel kan være, at en spiller har en spændt muskel, hvor jeg sammen med fysioterapeuterne skal finde ud af, hvor problematisk spændingen kan være. Er det noget, som kan udvikle sig til en skade, eller kan vi løsne den op ved lidt behandling.

Hvor tæt er dit samarbejde med trænerteamet?

Det er tæt. Hver aften holder vi møde, hvor vi gennemgår hver enkelt spiller. Jeg giver feedback på sundhedstilstanden til trænerne, så de kan strukturere træningen og tage hensyn til den enkelte spiller, hvis der er en, der for eksempel skal skånes lidt.

Hvordan ser din klinik ud i lejren?

Den minder meget om vores setup til OL, hvor vi etablerer en klinik i et værelse. Klinikken indeholder det samme udstyr, som du vil kunne finde hos en typisk praktiserende læge. Vi har blandt andet brikse, scannere og medicindepot, så vi kan behandle spillerne bedst muligt. Det gælder alt fra ondt i halsen eller hovedpine til en scanning af et led eller en muskel.

Heldigvis ser alt godt ud. Stemningen er rigtig god i truppen, og vi glæder os til at komme i kamp igen.

Video

 • default-thumbnail
 • default-thumbnail

Yderligere

information

Kontakt

 • alt
  Carsten Hvid Larsen

  Sportspsykologisk konsulent
  Telefon: 3131-0111
  E-mail: chla@teamdanmark.dk

 • alt
  Peter Møller Christensen

  Sportsfysiolog
  Telefon: 2712-1998
  E-mail: pmch@teamdanmark.dk

 • alt
  Thøger Persson Krogh

  Læge
  Telefon: 6170-5863
  E-mail: tpkr@teamdanmark.dk

Link

 • Gode råd til sportsforældre

  Har du en søn eller datter, der selv drømmer om en sportskarriere? Team Danmarks sportspsykologiske konsulent giver gode tips.