vi kÆmper for guld
 

Sportssommeren er over os
21.07.17
Team Danmark

Sommer og sol lader vente på sig, men heldigvis er sommer også lig med højsæson for store mesterskaber med seje atleter, der kæmper for guld til Danmark.
Annika Langvad blev årets første danske verdensmester i en Team Danmark-støttet disciplin, da hun kørte først over stregen ved VM på marathondistancen i MTB i juni. I første uge af juli var det så Maja Møller Alm, der leverede en magtdemonstration ved VM i orienteringsløb med to guld- og en sølvmedalje. Senest fulgte Daniel Wagner Jørgensen trop, da han vandt guld i længdespring ved det igangværende VM i para-atletik.
 
Ud over de fire VM-guldmedaljer er det i 2017 blevet til danske EM- og VM-medaljer i blandt andet kajak, BMX, badminton, sportsdans, skydning, atletik, roning, triathlon og para-bordtennis.
 
Atleter i ilden
Her i sommermånederne er der gode muligheder for mere metal til danske atleter, men nogen har allerede blikket rettet længere frem. For de olympiske discipliner er 2017 år 1 i en ny olympisk periode. Lars Green Bach, der er sportschef i Dansk Svømmeunion, kalder VM i den kommende uge for ”første skridt frem mod OL i Tokyo.”
 
Vi har her samlet et lille udvalg af historier om de sportsgrene og atleter, der skal i ilden ved EM eller VM henover sommeren, og om deres forberedelser og satsning på både den korte og den lange bane.
 

En stor håndsrækning til dansk eliteidræt

Udover alle de flotte resultater og alle de spændende mesterskaber, vi har i vente, er det også værd endnu engang at nævne den store håndsrækning, som Team Danmark tidligere på sommeren fik fra Salling Fondene, der donerede 50 mio. kroner til dansk elitesport frem mod OL i Tokyo i 2020.

Du kan læse eller genlæse om den største enkeltstående donation til dansk eliteidræt her.

Luk

Del