vi kÆmper for guld
 

Slagelse blive Elitekommune nr. 22
30.09.16
Elitekommuner / Team Danmark / Pressemeddelelse

Slagelse Kommune er netop blevet godkendt som Team Danmark Elitekommune. Samarbejdet skal løfte talentudviklingen i Vestsjælland, og talenterne kommer bl.a. til at nyde gavn af et unikt uddannelsesinitiativ i Slagelse Kommune.
Slagelse Kommune og Team Danmark indleder et tæt samarbejde om at styrke talentudviklingen i den vestsjællandske kommune. Dermed slutter kommunens sig til 21 andre kommuner, der har et samarbejde med Team Danmark om at udvikle lokale talentmiljøer på internationalt niveau.
 
”Vi løfte i fællesskab, hvis Danmark fortsat skal have succes i eliteidræt. Derfor er det afgørende for dansk eliteidræt, at kommuner som Slagelse gerne vil samarbejde om udviklingen af de lokale talentmiljøer, så vi også om fem til ti år har atleter, der kan udvikle verdensklasseniveau. Slagelse Kommune er ikke bange for at prøve idéer af. Et godt eksempel er tankerne om fælles undervisning i dansk på tværs af de tre ungdomsuddannelser – gymnasium, handelsgymnasium og teknisk skole. Det er et unikt initiativ i det danske uddannelsessystem, som jeg glæder mig meget til at følge,” siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.
 
Hun var i april på besøg Slagelse Kommune, hvor hun bl.a. blev præsenteret for flere initiativer det kommende sportscollege, der skal give lokale talenter gode muligheder for at forfølge deres sportslige drømme sideløbende med deres uddannelse. For den danske eliteidrætsmodel starter allerede i folkeskolen, fortæller hun.
 
”Vi betragter Elitekommunesamarbejdet som en stor innovativ succes, og Elitekommunerne gør en stor forskel for talentarbejdet i dansk eliteidræt. Talenterne oplever, at det sportslige niveau er højt, og at sporten og skolen går hånd i hånd, fordi kommunen, klubberne og skolerne taler sammen – og taler samme sprog. Det give talenterne gode muligheder for at kombinere uddannelse og skolegang sideløbende med deres idræt,” siger Lone Hansen. Hun roser samtidig Slagelse Kommunes tanker om, hvordan man kan samarbejde med ungdomsuddannelserne, som kan inspirere de andre Elitekommuner.

Hos Slagelses borgmester, Stén Knuth (V), er der også store forventninger til samarbejdet.

”Vi er naturligvis meget glade og stolte over at vi bliver en del af Team Danmarks Elitekommesamarbejde. Det er et bevis på, at vi med vores talent- og elitesatsning har et unikt tilbud, hvor vores unge atleter kan udvikle sig optimalt både i forhold til deres træning og uddannelse. Det skyldes i høj grad vores tætte samarbejde med både foreningslivet og uddannelsesinstitutionerne, som sammen har medvirket til, at vi har fået lavet det helt rigtige set-up,” siger Slagelses borgmester, Stén Knuth.
---
Billedtekst: Niklas Larsen fra banelandsholdet i 4 km forfølgelsesløb er opvokset i Slagelse. Foto: Das Büro for DIF og Team Danmark.

Tilmeld nyhedsbrev Her kan du tilmelde dig Team Danmarks mailingliste

Følg os

Fakta: Elitekommuner

Samarbejdet mellem Team Danmark og Elitekommunerne betyder blandt andet, at kommunen forpligter sig til at oprette særlige idrætsskoler, hvor børnene får mere og bedre i idræt i skolen, og hvor talenterne har mulighed for at kombinere skolegangen med træningen i de lokale eliteklubber. Kommunen skal desuden sikre, at der er fleksible forhold for talenterne i ungdomsuddannelserne. Samarbejdet betyder også, at Team Danmark tilbyder viden og kompetenceudvikling inden for blandt andet sportsernæring, skadesforebyggelse og sportspsykologi.
 
De første Elitekommuner blev etableret i 2005, og en lang række unge danske atleter, som de seneste år har præsteret på allerhøjeste internationale niveau, har haft fordel af de Elitekommunernes fokus på talentudviklingen. Det drejer sig blandt andet om cykelrytteren og OL-guldvinderen Lasse Normann Hansen, VM- og EM-guldvinder i svømning Mie Ø. Nielsen, håndboldprofilen Louise Burgaard, fodboldspilleren Christian Eriksen og mange flere

Fakta: Idrætsgrene

Samarbejdet mellem Slagelse Kommune og Team Danmark fokuserer på seks prioriterede idrætsgrene. Det er badminton, cykling, fodbold, golf, svømning og volleyball.

Luk

Del