vi kÆmper for guld
 

Restitution og genopladning

Mental genopladning giver energi til træning og konkurrence.
Som atlet er du jævnligt presset fra mange kanter. Der er meget mere end træning du skal nå i en hektisk hverdag og det indebærer risiko for stress. Der er med andre ord nok, der trækker energi ud af dine ”batterier”. Paradoksalt nok viser forskning at kuren mod stress ofte er at gøre mere – mere af det der fylder på dine batterier. 

God genopladning handler om, at du bliver bevidst om hvornår du faktisk fylder på dine batterier. Hvad er det for aktiviteter, der giver dig energi hverdagen? Genopladning er altså meget mere end at sidde stille. Således fylder du næppe energi på kontoen, mens du studerer, sidder til en forelæsning, spiller playstation eller ordner sponsorarbejde. Gode aktiviteter til genopladning er forskelligt fra person til person, men mange atleter oplever at det giver energi, når de læser en god bog, lytter til musik, går en tur med kæresten og snakker, hygger sammen med venner eller i det hele taget gør noget der ender i latter. 
Desværre er det ofte lige netop disse aktiviteter, du kommer til at vælge fra, når der bliver pres på hverdagen. 

Selvom det koster lidt tid på den korte bane, kan det give dig energien mangefold igen når du engagerer dig i de aktiviteter, der fylder energi på dine batterier.

Luk

Del